TAEC
Image default
Eten en drinken

Top Aardappelrecepten die garant staan voor een goede gezondheid

Een goede gezondheid komt niet zomaar aanwaaien. U zult er alle zeilen voor moeten bijzetten. Een vettig aardappeldieet kan de beste optie zijn als uw lichaam behoefte heeft aan verteerbare koolhydraten, vitaminen en veel mineralen.

Echter kan elk aardappelrecept u niet de beste stofwisseling en de juiste hoeveelheden voedingsstoffen garanderen. Daarvoor moet u speciale recepten met aardappelen bereiden. Hier zult u enkele toprecepten opdoen die uw lichaam met de juiste voedingsstoffen zullen voorzien. Zo kunt u heerlijke maaltijden bereiden met aardappelen die ook uw gezondheid ten goede komen.

Speciale Waterkersaardappelsalade

Zet de aardappelen voor enige tijd in een grote pan met koud water. Voeg vervolgens een eetlepel zout toe en kook ze minstens 15 minuten. Als de aardappelen zacht worden kan u het vuur uitzetten. Schil ze en snijd ze in kleine stukjes.

Neem nu een andere pan en doe hier azijn, mosterdzaadolie, augurken en hele mosterdzaden in. Meng ze tot het één mooi geheel wordt. Doe daarna de aardappelschijfjes in het mengsel en laat ze een half uur afkoelen in de vriezer. Hierna is uw heerlijke salade klaar. U kunt eventueel nog kruiden naar keuze toevoegen.

 

Gepureerde Boteraardappelen

Kook de aardappelen met zout voor 20 minuten. Als de aardappelen zacht genoeg zijn geworden kan u het vuur uitzetten. Schil ze en pureer ze met een grote lepel. Voeg vervolgens gember en knoflookpasta toe aan de aardappelpuree en meng dit er goed doorheen. Voeg daarna boter en azijn toe aan de puree. Laat het mengsel vervolgens afkoelen in de diepvriezer. U kunt, als u dat wilt, ook nog kruiden hieraan toevoegen.

 

Super Deluxe Gebakken aardappelen

Leg de aardappelen op een bakplaat en plaats deze in de oven. Zet het vuur op 500 graden en verwarm de oven eerst voor. Gebruik daarna een vork om de aardappelen te prikken. Sprenkel hierna koosjer zout en olie over elke aardappel heen. Daarna moet u de aardappelen 60 tot 70 minuten bakken. Nu heeft u extra zachte en knapperige aardappelen voor uw gerecht. Eventueel kan u de aardappelen nog met een saus eten.

 

Aardappelfriet

Schil uw aardappelen goed. Snijd ze vervolgens in lange “vingervormige” stukjes. Verhit daarna de olie in een wok. Als de olie heet is kan u de aardappelschijfjes erbij doen. Na 5 tot 8 minuten bakken heeft u malse frietjes die u kunt eten met mayonaise of een sausje. Ook kunt u korenbloem toevoegen voordat u de frietjes afbakt. Op deze manier zullen de frietjes wat knapperiger zijn.

 

Geroosterde kip met knapperige aardappelen

Bereid de kip om hem te roosteren met zout en kruiden. Snij de aardappelen in ronde plakjes en meng ze met boter, koosjer zout, tijm en wat olie. Verwarm vervolgens de oven voor op 425 graden. Leg daarna de kip op de bakplaat bij de gesneden aardappelen. Daarna moet u ze 50 tot 60 minuten laten bakken. Uw overheerlijke maaltijd is klaar om te eten.

 

Waar kan u aardappelen in Nederland vinden?

Aardappelshop is de beste plek om bijna alle soorten aardappelen te vinden. Van Binge tot rode aardappelen, ze bieden u een volledig assortiment aardappelsoorten die u nergens anders in Nederland zult vinden. U kunt in grote aantallen bestellen, inclusief levering aan huis.