TAEC
Image default
Bedrijven

KPN webmail en Ziggo storing

Het internet is anno 2021 gemeengoed geworden voor veel huishoudens. We doen er (bijna) alles mee en een leven zonder internet kunnen we ons haast niet voorstellen. In veel gevallen is dat te danken aan de vele internetproviders die in Nederland actief zijn. Zo heeft bijna iedereen toegang tot breedband internet en kunnen kunnen we elk moment van de dag online gamen, onze email checken en films streamen. Toch gaat het niet altijd even goed.

Een Ziggo storing oplossen

Hoe snel je internetverbinding ook is, een storing is altijd vervelend. In veel gevallen kun je er zelf niks aan doen en zul je, bijvoorbeeld bij een Ziggo storing, contact moeten zoeken met de helpdesk. In veel gevallen krijg je dan snel duidelijkheid. Dat betekent niet dat je altijd moet bellen, een goede provider heeft vaak ook een goed functionerende online helpdesk. Zo kun je hen een bericht sturen via social media kanalen als Twitter en Facebook. In de meeste gevallen krijg je tijdens kantoortijden binnen twee uur een reactie. Mocht je zelf regelmatig kampen met een Ziggo storing, dan kan het helpen om eerst je modem gedurende tien seconden uit te schakelen door de stekker uit het stopcontact te halen. Als het probleem na het opstarten nog steeds bestaat, neem dan contact op met je provider.

Internet via KPN

Behalve het volledig wegvallen van je internetverbinding, kunnen ook andere zaken een bron van ergernis zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval met je email. Als je bijvoorbeeld een internet aansluiting via KPN hebt afgesloten, dan krijg je ook een aantal e-mailadressen tot je beschikking. Om het je makkelijk te maken kun je jouw email ook online bekijken via KPN webmail. Dat is superhandig, zo kun je altijd en overal belangrijke e-mails lezen en beantwoorden. Terwijl dat in de meeste gevallen feilloos werkt, kan het in een enkel geval niet lukken om in te loggen. Dat is vervelend als je net een of meerdere belangrijke berichten verwacht.

KPN webmail problemen

Terwijl je natuurlijk zo snel mogelijk gebruik wilt kunnen maken van KPN webmail, kan het verstandig zijn om eerst zelf het probleem op te lossen. In veel gevallen zal je namelijk ook je email op je smartphone hebben geïnstalleerd. Als je vanaf jouw mail-app ook geen berichten kan ontvangen of versturen, zoek dan online voor de meest efficiënte oplossing. In veel gevallen kan je het probleem al oplossen door het wachtwoord aan te passen via de reset-functie.