TAEC
Image default
Electronica en Computers

RPA software van Pegamento

RPA software staat voor robotic process automation software. Bedrijven als Pegamento zijn continue bezig met processen rondom robotisering, communicatie en kunstmatige intelligentie. Maar wat is RPA software nu precies, en waar wordt het voor gebruikt? In deze blog nemen we je mee in de complexe, maar interessante wereld van robotic process automation.

Wat is RPA software?

Robotic process automation software wordt gebruikt om veelvoorkomende en herhalende handelingen te automatiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klantenservice of informatieafdelingen van bepaalde organisaties. De werkzaamheden die worden gedaan in deze branche bestaan vaak uit inloggen, verwerken en data verzamelen uit verschillende systemen. Door deze diensten te automatiseren, hebben de mensen die werkzaam zijn op dit soort afdelingen meer tijd over om zich te richten op het fysiek en echte klantcontact. De saaie routinewerkzaamheden worden opgepakt door de software. Het robot gedeelte van het robotic process automation software staat voor een computerrobot, met andere woorden een stukje software dat routinetaken precies op de juiste manier overneemt. Denk dus niet aan een menselijke robot zoals je het misschien van TV kent.

Wat doen bedrijven als Pegamento?

Bedrijven als Pegamento zijn constant bezig met de processen rondom robotic process automation. Er kunnen veel voordelen worden behaald uit het gebruik van RPA software. Denk hierbij aan snelheid, nauwkeurigheid, automatisering, flexibliteit en schaalbaarheid. Ook hebben medewerkers van een bedrijf meer tijd voor écht klantcontact, wat natuurlijk nooit verkeerd is. De meeste mensen prefereren menselijk contact boven geautomatiseerde diensten als het gaat om belangrijke zaken. Daarom is het goed dat de saaie routinewerkzaamheden worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd, zodat klanten persoonlijker contact ervaren met medewerkers bij zaken die er echt toe doen.

‘Menselijke’ robots

Naast de geautomatiseerde diensten die robotic process automation mogelijk maakt, denken mensen bij het woord robot vaak een humanoïde robot. Er zijn verschillende soorten menselijke robots die om verschillende redenen worden ingezet. Zo kan een robot worden gekocht om mensen te vertederen of kinderen gerust te stellen. Deze robot is speciaal gemaakt voor interactie met de mens. Maar robots worden ook ingezet in het onderwijs om van te leren of bijvoorbeeld als buddy voor een kind met diabetes.

https://www.pegamento.nl/robotic-process-automation/