TAEC
Image default
Woning en Tuin

Kurkenvloer: het veelzijdige, duurzame alternatief

Vloeren gemaakt van kurk beleven geheel hernieuwde belangstelling. Dat is goed nieuws, want naast de huidige piek in populariteit, heeft kurk ook een aantal duurzame kernmerken. Bovendien zijn kurkvloeren veelzijdig en in veel moderne varianten verkrijgbaar.

Zo kunnen speciale laksoorten de basis in elke gewenste kleur opleveren. Met een tweede afwerklaag kan je speciale effecten aan de vloer toevoegen. Denk daarbij aan robuuste granietstructuren, fijne pasteltinten of frisse, felle kleuren.  

Warmte en duurzaamheid

Met name als je graag bewust met je energie in huis omgaat, levert een kurkvloer grote voordelen op. Het heeft namelijk de eigenschap om de warmte van de omgeving uitstekend vast te houden. Ze hebben een grote isolatiewaarde en voelen ook nog eens prettig aan.

Dat is dankzij de miljoenen cellen waaruit de vloer bestaat.

Dat zorgt tevens voor een ander groot voordeel: de vloer werkt sterk geluiddempend. Perfect voor bijvoorbeeld appartementen en bovenwoningen. Doordat kurk zo goed de warmte weet te isoleren, bespaar je aanzienlijk op je stookkosten.

Vloerverwarming en kurkvloeren gaan dan ook hand in hand. Je stookt simpelweg minder, doordat  kurk de warmte relatief weinig laat ontsnappen.

Veelzijdig

Dankzij de eigenschappen van kurk, zijn de vloeren zeer veelzijdig van aard. Zo kunnen ze zonder problemen in vochtige omgevingen gelegd worden. Denk daarbij aan de badkamer of keuken. Om de vloer geheel waterdicht te maken, is extra aflakken raadzaam. 

Bovendien zijn ze leverbaar in talloze kleuren en varianten. Ook kan je voor variaties kiezen binnen de legpatronen van de kurkvloeren.

Pur sang

Kurk is een natuurproduct pur sang. De vloeren beiden daarbij niet alleen esthetisch gezien veel keuze, ze kennen ook een lange levensduur en werken isolerend voor warmte en geluid. Dat alles maakt kurk een uitstekend en duurzaam alternatief ten aanzien van de bekendere opties zoals parketvloer of een of ander goedkoop laminaat.