TAEC
Image default
Marketing

Linkbuilding, is het nog steeds belangrijk?

Linkbuilding is iets wat veel bedrijven inmiddels doen. Kort door de bocht kunnen we stellen dat linkbuilding een manier is om je online zichtbaarheid te vergroten. Toch zijn er veel mensen die misschien niet veel weten over linkbuilding. Linkbuilding is echter wel een belangrijke pijler van een SEO-strategie.  Wil jij weten waarom dit zo is? Lees dan verder want in dit artikel gaan we daar dieper op in.

 

Linkbuilding, wat is dat?

De meeste mensen met een eigen domein zijn wel bekend met Search Engine Optimalisatie (SEO). Maar, wat is dan linkbuilding precies? Linkbuilding is het actief vergaren van relevante links van andere websites naar jouw websites. Linkbuilding is een van de methodes die wordt ingezet om hogere positiese op belangrijke zoekwoorden in zoekmachines als Google te krijgen. Een hogere positie leidt tot meer verkeer naar jouw website. Hoe hoger de waardes van de website die een link naar jouw website plaatst, hoe meer waarde deze link doorgeeft aan jouw website. Websites met hoge waardes zijn bijvoorbeeld nieuwswebsites of goed bezochte blogs. Deze website hebben vaak een hoge autoriteit.

 

Waarom het belangrijk is

De reden dat veel partijen aan linkbuilding doen is doordat het een manier van werken is die op lange termijn goed werkt. Diverse onderzoeken wijzen uit dat 9 van de 10 mensen niet verder klikken dan de 1e pagina op Google. Daarnaast is linkbuilding voor zoekmachines als Google nog steeds één van de zwaarste ranking factoren. Zonder backlinks kunnen concurrenten verder tevens uitlopen en wordt de achterstand groter.

Hoe begin je met linkbuilding?

Ben jij inmiddels overtuigd van het belang van linkbuilding en wil jij ook graag de vindbaarheid van jouw website vergroten? Dan kun je aan de slag gaan met linkbuilding. Al snel zul je merken dat er ontzettend veel komt kijken bij linkbuilding. Heb jij hier zelf niet heel veel verstand van? Dan doe je er wellicht goed aan om linkbuilding uit te besteden aan een linkbuilding specialist. Een linkbuilding bureau heeft een groot netwerk en veel contacten. Daarnaast heeft een goed linkbuilding bureau veel ervaring met linkbuilding en weten zij hierdoor wat wel en juist niet werkt.