TAEC
Image default
Gezondheid

Met massages in Almere zorg je goed voor je lichaam en geest

Dat massages je lekker ontspannen, is niets nieuws. Weet je echter ook waarom een massage eigenlijk goed is voor je lichaam en geest? Wat er met je gebeurt als je gemasseerd wordt? Sandra Herdink, massagetherapeut van Touch of Zen massage Almere legt het ons uit.

Massages verbeteren de bloedcirculatie en voeren afvalstoffen af

Onze bloedcirculatie is superbelangrijk voor ons lichaam. Via je bloed, worden voedingsstoffen naar cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Zonder bloedcirculatie, is het eigenlijk maar een dooie boel daarbinnen. Massages zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden en voedingsstoffen beter opgenomen, je organen gaan beter hun best doen! De huid is ons grootste orgaan. Door massage, gaat je huid er beter uitzien. De conditie ervan wordt namelijk verbeterd. Wel zo prettig, toch?

Ook je spieren hebben veel baat bij een goede doorbloeding. Je spieren maken bij bewegen melkzuren aan. Dit zijn afvalstoffen. Spierpijn is eigenlijk verzuring van je spieren. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door je bloedvaten maar af en toe kunnen er ‘knopen’ ontstaan. Een knoop is een bundeltje opgehoopte en verkleefde spiervezels vol melkzuur dat niet meer soepel beweegt. Knopen maken je spieren op sommige plekken k­­­­­­­­­orter en trekken daardoor aan het uiteinde ervan. Iedereen kent wel die vervelende knoop in de nek die je hoofdpijn geeft. Zo geen zin in! Met een massage, kun je knopen uit je spieren laten halen.

Betere weerstand door massages

Het effect van massages op de gezondheid, wordt al lange tijd onderzocht. De hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed, stijgt door massages. Witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. De aanwezigheid van het stresshormoon cortisol daalt juist door massages. Te veel cortisol is niet goed voor je gezondheid. Het vermindert de werking van je immuunsysteem waardoor je sneller ziek wordt. Je humeur wordt door cortisol negatief beïnvloed. Ze kunnen je zo opdweilen als je te lang met een hoge cortisolwaarde rondloopt.

Er zijn gelukkig ook verschillende prettige hormonen die door massages vrijkomen. Zo komt er endorfine vrij, de ultieme natuurlijke pijnstiller en oxytocine, een echte cortisol buster. Vandaar dat je vaak een lekkere rozige gevoel hebt een massage.

Rust in je hoofd dankzij massage

Massages helpen je duidelijk aan rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand. Herhaal het regelmatig en je ervaart positieve lange-termijn effecten. Zowel je gedachten als je lichaam komen tot rust. Gun jezelf dit, zou ik zeggen!

https://touchofzen.nl/