TAEC
Image default
Verbouwen

Moet ik me voorbereiden voor het laten plaatsen van een dakkapel?

U kunt zich het best goed laten informeren vooraleer u uw keuze maakt. Het is namelijk niet zomaar een beslissing, het vereist de nodige kennis. En natuurlijk is het een feit dat een dakkapel geen prikkie kost, het is een behoorlijke investering. Hieronder gaat u meer informatie krijgen die belangrijk is voor de overweging die u maakt om een dakkapel te laten plaatsen.

 

Hoeveel moet u investeren in een dakkapel?

Hoeveel u moet investeren in een dakkapel is zeer variërend, en volledig afhankelijk van uw wens. Er zijn namelijk verschillende materialen waarvan de kapellen gemaakt kunnen worden. De meeste mensen kiezen vandaag de dag voor een prefab kapel. Dit is een kapel die gemaakt is van kunststof. Deze worden gemaakt in de fabriek en zijn direct mogelijk te plaatsen. Het voordeel van een dakkapel die gemaakt is van kunststof is de duurzaamheid. Echter is een dakkapel van kunststof natuurlijk een grotere investering dan een dakkapel die van hout wordt gemaakt. Dit komt onder andere omdat een houten kapel meer onderhoud vereist. Zo moet je na 5 jaar de kapel verven en heb je kans op houtrot. Dat onderhoud heeft natuurlijk niemand zin in. Hierdoor wordt dus vaak voor een kunststof dakkapel gekozen. 

Er zijn meerdere sites te vinden waar u een offerte aan kunt vragen, gepersonaliseerd naar uw wensen. Dit geeft u misschien ook een beter inzicht in wat u ongeveer kwijt gaat zullen zijn voor de kapel. 

Vergeet niet dat het laten plaatsen van een dakkapel de waarde van uw laat stijgen. Naast dat u dus geniet van extra bewegingsruimte en een betere lichtinval geniet u dus ook van het feit dat uw woning meer waard wordt. En last but not least, het maakt uw woning nog aantrekkelijker voor het oog.

 

Heeft u een vergunning nodig om uw idee te realiseren?

In bepaalde gevallen moet u inderdaad een vergunning aanvragen. Echter is dit zeker niet altijd het geval. Het is afhankelijk van hoe groot uw dakkapel is, en waar die bevestigt is. Zolang u niet boven de standaard maat gaat, u de kapel niet aan de voorzijde van uw huis wilt laten plaatsen, zal de kans dat u een vergunning nodig heeft klein zijn. Indien u twijfelt, neem dan even contact op met uw gemeente, zij kunnen u hier meer over vertellen. Er zijn tevens ook vergunningsvrije dakkapellen.

 

Hoe lang kan het duren voordat uw dakkapel geplaatst is?

Dit is heel erg afhankelijk van het type dakkapel dat u kiest. Een prefab dakkapel kan in slechts een dag tijd geplaatst zijn! Dit komt natuurlijk omdat deze kapel al kant-en-klaar is voor het plaatsen. Bij de andere materialen duurt het natuurlijk allemaal ietsje langer. Het varieert natuurlijk ook per firma waardoor u de kapel wilt laten plaatsen. Zoek een goede firma uit die u goed op weg helpt met uw plannen.

 

Gerelateerde artikelen

Elektrische gordijnrails

Zo bereken je schilderwerk

Schroeven kopen en kennis voor timmerlieden