TAEC
Image default
Mode en Kleding

Streetwear kan ook duurzaam

Er goed uitzien met de nieuwste mode en streetwear heeft vaak een prijs. Zo laten veel grote kledingmerken hun katoenen kleding of andere kledingstukken fabriceren in arme landen, waar slechte werkomstandigheden en kinderarbeid eerder regel dan uitzondering zijn.

Gelukkig worden mensen zich hier steeds meer van bewust en gaan ze op zoek naar biologische en eerlijke kleding, zodat ze zich niet schuldig hoeven te voelen om stoere kleding te dragen die helemaal in de mode past.

Daarom is ADUH fashion opgericht, een bedrijf voor duurzame kleding uit Indonesië waarbij alles organisch en fair trade wordt gemaakt op bestelling. Het zogenaamde slow fashion houdt in dat er geen grote voorraden worden aangehouden die later vernietigd moeten worden, wat ook het milieu bespaart.

Hierdoor duurt het wel iets langer dan je gewend bent, je snapt vast wel dat de volgende werkdag in huis met dit concept niet mogelijk is. Maar zeg nou zelf, maximaal een weekje wachten op een prachtig kledingstuk dat ecologisch is en duurzaam wordt geproduceerd is de moeite toch wel waard?

Je zou denken dat daar wel een hoog prijskaartje aan zou hangen, maar ook dat valt behoorlijk mee voor kleding van deze kwaliteit. Sterker nog, het duurste item in deze online kledingwinkel kost slechts €45, dat is voordeliger dan dat grote merk dat zijn kleding wél door kinderen in elkaar laat zetten.

Bekijk de collectie van ADUH en vind de perfecte kleding voor jou, die je zorgeloos kunt dragen en waarmee je dit geweldige initiatief kunt ondersteunen!

 

Gerelateerde artikelen

Met de herfst voor de deur Enfant laarzen kopen?

Bodywarmers bedrukken

Waarom zou je een sleutelhouder moeten gebruiken?