TAEC
Image default
Bedrijven

Moet je echt een bouwtechnische keuring laten uitvoeren?

Wanneer je van plan bent om over te gaan tot het aanschaffen van vastgoed zijn er best een groot aantal verschillende zaken waar je aandacht aan zal willen en moeten besteden. Het spreekt echter voor zich dat het zomaar mogelijk is dat bepaalde van deze zaken aan je aandacht zullen ontsnappen. Dat hoeft geen groot probleem te zijn, maar het zou er in de praktijk wel voor kunnen zorgen dat je met stevige kosten wordt opgezadeld. Dat kan in principe natuurlijk helemaal niet de bedoeling zijn, integendeel. Gelukkig is het mogelijk om een dergelijke vervelende situatie te voorkomen. Wat je daarvoor kan doen is een zogenaamde bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Wat zo’n keuring nu precies inhoudt en waarom het eigenlijk altijd de moeite waard is om te overwegen vertellen we je op deze pagina.

            Wat is een bouwtechnische keuring precies?

Voordat er over wordt gegaan tot aankoop van een bepaald vastgoed is het natuurlijk ongelofelijk belangrijk om je bewust te zijn van de staat waarin het pand in kwestie zich bevindt. Deze informatie is zeer belangrijk omdat ze ook duidelijk maakt wat de reële waarde is waar je voor het pand in kwestie rekening mee dient te houden. Door het laten uitvoeren van een dergelijke keuring zal je dan ook steeds kunnen vaststellen dat je op het einde van de rit geen euro teveel zal moeten betalen voor het vastgoed dat je wenst te kopen. Is dat voor jou ook belangrijk en wil je graag onverwachte kosten na aankoop kunnen voorkomen? Dan is het zeker de moeite waard om een bouwkundig rapport te laten opstellen!

            Welke informatie verschaft een bouwtechnische keuring je?

Er is behoorlijk wat informatie die wordt verstrekt wanneer je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren. Het is in eerste instantie bijvoorbeeld zo dat je op deze manier zal weten te achterhalen hoe het is gesteld met verschillende onderdelen van de woning. Er wordt bijvoorbeeld niet alleen gekeken naar de aanwezige isolatie en naar de ramen die in het pand zijn terug te vinden. Wat bovendien bijvoorbeeld ook te denken van de staat van het dak? Het laten uitvoeren van een dergelijke keuring zorgt er in de praktijk bovendien ook voor dat er je duidelijk wordt gemaakt of er rekening dient te worden gehouden met bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan de woning of niet. Ook dit is bijzonder belangrijk. Deze informatie kan je op termijn namelijk een behoorlijke hoeveelheid aan geld besparen.

 

Homekeur | Deskundige inspecteurs en 100% onafhankelijk.

            Is een bouwtechnische keuring de kostprijs waard?

Tot slot is het natuurlijk zo dat het kopen van vastgoed in de praktijk altijd gepaard gaat met behoorlijke kosten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel mensen zich de vraag stellen of het laten opstellen van een bouwtechnische keuring de kostprijs wel waard is. Je wil namelijk toch geen kosten gaan maken die niet nodig zijn? Inderdaad, maar een bouwtechnische keuring laten uitvoeren kan er net voor zorgen dat je op het einde van de rit heel wat geld kan besparen. Het is dus zeker en vast een aanrader om een dergelijke controle te laten uitvoeren. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat de kosten die dit met zich meebrengt ook helemaal niet aanzienlijk te noemen zijn, integendeel.