TAEC
Image default
Dieren

Genoeg hebben van de insecten in huis

Ben jij ook helemaal klaar met al de insecten in huis, maar weet je niet hoe je ze weg krijgt? De beste tips voor het bestrijden van deze gluiperige diertjes lees je in onderstaand artikel. Met de deze tips zal je nooit meer last hebben van insecten in je huis!

Om te beginnen is het een goed idee om insecten te voorkomen. Op deze manier hoef je ze ook niet te bestrijden. Er zijn een aantal manieren waarop je insecten in huis kunt voorkomen. Zorg ten eerste altijd voor een schone en opgeruimde woonomgeving. Ruim bijvoorbeeld altijd broodkruimels van het aanrecht op en maak je huis regelmatig goed schoon met een stofzuiger. Zorg er ook voor dat papier altijd netjes opgeruimd is. Dit papier is namelijk voedsel voor bijvoorbeeld zilvervisjes. Voor het voorkomen van ongedierte is het ook van groot belang dat je de naden in huis goed af kit. Insecten, en met name zilvervisjes, houden ervan om tussen deze naden te gaan zitten en als je ze af kit is dat dus niet meer mogelijk.

Heb je alles gedaan om insecten te voorkomen, maar komt er nog steeds met regelmaat ongedierte in je huis voor? Voor het bestrijden van deze insecten heb ik een aantal tips:

1. Zilvervisjes bestrijden

Veel mensen die last hebben van ongedierte, hebben last van zilvervisjes. om deze insecten te bestrijden, kun je een aantal dingen doen. Om te beginnen kun je lokdoosjes kopen. Deze doosjes zijn een goede manier om snel van de zilvervisjes af te komen. Zilvervisjesspray is vaak ook zeer effectief. Pas hier wel mee op: In sommige sprays zit namelijk gif dat eigenlijk niet toegestaan is. Verdiep je dus eerst goed in de ingrediënten van de spray. Wanneer je je goed hebt ingelezen kun je eenvoudig zilvesvisjes bestrijden.

2. Andere insecten bestrijden

Voor het bestrijden van andere insecten, kun je verschillende dingen doen. Iets wat bijna altijd helpt, is zorgen voor een goede ventilatie. In een goed geventileerd huis komen insecten namelijk een stuk minder vaak voor. In een niet goed geventileerd huis daarentegen, komen vaak een stuk meer insecten voor.

3. De ongedierte bestrijding

Ben je radeloos en heb je echt alles gedaan en helpt niks echt goed tegen het ongedierte? Vraag dan of de ongedierte bestrijding een keertje langs komt! Voor ongedierte als houtwormen, muizen en kakkerlakken is het sowieso een goed idee om professionals in te huren. Zij kunnen je gegarandeerd een stuk beter helpen.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips. Veel succes met het bestrijden en voorkomen van insecten en ander ongedierte in je huis!