TAEC
Image default
Electronica en Computers

Netwerkbeheer uitbesteden voor betere continuïteit

Het netwerkbeheer uitbesteden van je bedrijf of instelling is zeker geen gekke gedachte. Er zijn bedrijven die dit zelf doen, maar dat kan tot flinke problemen leiden. Als de systeembeheerder een vrije dag heeft of ziek is en er treedt een storing op dan ligt in het ergste geval meteen de hele bedrijfsvoering plat. Netwerkbeheer uitbesteden zorgt ervoor dat je netwerk altijd in handen is van ervaren en betrouwbare ICT’ers die problemen voorkomen en als ze zich toch voordoen deze meteen oplossen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om het netwerkbeheer niet meer zelf ter hand te nemen.

Steeds afhankelijker van een goed netwerk

Bedrijven en instellingen worden steeds afhankelijker van een goed netwerk en goede ICT omgeving. Het netwerkbeheer uitbesteden is dan ook steeds vaker aan de orde. Contact met klanten en andere instanties verloopt steeds vaker via de computer. De telefooncentrale werkt niet als het netwerk is uitgevallen, gegevens zijn niet bereikbaar en processen kunnen niet worden uitgevoerd of gecontroleerd. Een goede netwerkbeheerder zorgt ervoor dat je systeem altijd goed functioneert en dat je er 24/7 op kunt rekenen. Daar hoort uiteraard ook het maken van regelmatige back-ups bij. Op deze manier gaat er in ieder geval zo weinig mogelijk informatie verloren als een system toch crasht.

Aan wie kan ik mijn netwerkbeheer uitbesteden?

Het netwerkbeheer uitbesteden doe je natuurlijk niet aan de eerste de beste. Zeker als een bedrijf of instelling vertrouwelijke gegevens beheert, wat bijna altijd het geval is, moet je kunnen rekenen op een betrouwbare partner. Wil je je netwerkbeheer uitbesteden aan een bedrijf met kennis van zaken, denk dan eens aan Nemesys, gevestigd in Oud-Beijerland maar met een landelijke dekking als het om het klantenbestand gaat. Aan deze ervaren en enthousiaste ICT’ers kun je met een gerust hart het beheer van je netwerk uitbesteden. Conform vooraf gemaakte afspraken worden reguliere werkzaamheden uitgevoerd zoals onderhoud en het maken van back-ups. In geval van een storing of ander probleem staat er natuurlijk direct een deskundige voor je klaar om dit zo snel mogelijk op te lossen.

https://www.nemesys.nl/