TAEC
Image default
Woning en Tuin

Het onderhouden van een zwembad

Een zwembad in de tuin is voor veel mensen een droom. Het is leuk om te zwemmen, je hoeft het niet te delen met andere mensen en het is een prima statussymbool. Voor degenen die daadwerkelijk een zwembad in de tuin hebben is deze rozekleurige droom al lang doorbroken. Het onderhouden van een zwembad in je tuin kost je veel meer tijd en geld dan je lief is en na verloop van tijd vraag je je af of je zwembad het wel waard was.  Dus wat moet je nou allemaal doen om je zwembad te onderhouden?

 

Je moet eerst weten dat je niet zomaar elk water in je zwembad kan doen. Je zal erachter moeten komen wat voor soort water er in je zwembad moet. Hoe zuur/basisch moet het water zijn en hoe breng ik dat allemaal aan in het zwembad. Gebruik ik een tuinslang of een emmer water en hoe zorg ik ervoor dat mijn water zuur of basisch genoeg is?

 

Naast zuren en basen in het zwembadwater is het belangrijk om het water hygiënisch te houden. Doe je er chloor in? Dan zal je het chloor tegen uv-straling moeten beschermen. Hoe puur wil je je water hebben? Je kan mineralen oplossen in je water, maar wat voor mineralen en hoeveel?

 

Misschien wel het allerbelangrijkste is het dagelijks schoonmaken en schoonhouden van het water om een opstopping in de filters van het zwembad te voorkomen. Ook kan de aanwezigheid van vuil de betegeling van de zijwanden van het zwembad aantasten, wat ertoe kan leiden dat er brokstukken van de tegels in het water terechtkomen en als de tegel helemaal weg is er aarde het zwembad in begint te lekken. 

 

Ten slotte is het belangrijk om het water vloeiend te houden. Stilstaand water kan leiden tot vies water, algengroei, muggen en soortgelijke narigheid. Kortom, het onderhouden van een zwembad vergt veel moeite en kosten.

 

https://www.waterpompshop.nl/