TAEC
Image default
Aanbiedingen

Omgaan met een gat in je cv

werk zoeken

Er zijn momenten in ieders leven waarop je je carrière moet onderbreken. De redenen zijn verschillend: gezondheidstoestand, gezinssituatie, verhuizing of onvermogen om een ​​nieuwe baan te vinden.

Sommige mensen begrijpen dit, maar sommige recruiters vinden loopbaanonderbrekingen misschien verdacht en denken dat de kandidaat onervaren is en niet weet hoe hij zich professioneel moet ontwikkelen. Carrière-expert Stephen Starks gaf enkele tips om met hiaten in je cv om te gaan.
Dan het invullen van de lege plekken

De hiaten kunnen worden opgevuld door activiteiten te identificeren die u hebben geholpen bij uw professionele ontwikkeling. Schrijf bijvoorbeeld op welke cursussen u hebt gevolgd terwijl u geen baan had. Vrijwilligerswerk is ook geweldig om op een cv te plaatsen – veel internationale organisaties werven vrijwilligers voor serieuze functies.

Terwijl u op zoek bent naar een nieuwe baan, kunt u freelanceadvies doen. Zelfs als er maar één klant was, is het toch de moeite waard om te vermelden in het cv. Door als freelanceadviseur te werken, heb je een flexibel schema, zodat je tijd kunt vrijmaken voor interviews en netwerken.

Als de tijd dringt en je hebt nog steeds geen baan gevonden, overweeg dan om een ​​bijbaan te nemen. Idealiter neemt u een tijdelijke functie in, die dan permanent wordt. Met een bijbaan kun je achter de schermen van het bedrijf kijken en begrijpen welke afdelingen het beste aan een baan kunnen komen en met wie je kunt praten over een langdurig dienstverband.

Als je maar een paar maanden niet hebt gewerkt, kun je helemaal niet over maanden schrijven en in je cv alleen de jaren aangeven dat je ergens werkte. Dit zal de recruiter afleiden van de hiaten. Onthoud echter dat voor sommige cv-formulieren u uw dienstverband exact per maand moet plannen.
Hoe missers aan een recruiter kunnen worden uitgelegd

Zelfs als je hebt geprobeerd de hiaten in je carrière op te vullen met zelfontplooiing, zal de recruiter je nog steeds vragen waarom dergelijke hiaten überhaupt verschenen. Je zou een uitleg klaar moeten hebben. U zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat u kinderen opvoedde, voor een familielid zorgde of voor aanvullend onderwijs koos. Leg uw omstandigheden uit, maar zorg ervoor dat u laat zien dat u nu klaar bent om aan de slag te gaan.

Als loopbaanonderbrekingen te wijten zijn aan het schrappen van banen of beëindiging van het dienstverband, zullen ze moeilijker uit te leggen zijn. Het belangrijkste is om de waarheid te vertellen. Als u werd ontslagen vanwege het feit dat het bedrijf failliet ging of zelfs uw positie heeft verwijderd, dan zal de recruiter u begrijpen. Als je bent ontslagen, moet je er zorgvuldiger over praten. U kunt zeggen: “Wij zijn het er niet mee eens” en uitleggen wat u in uw werk hebt geleerd en wat u zou kunnen verbeteren. Dit laat zien dat je ernaar streeft om een ​​betere werknemer te zijn.

Nadat je hebt uitgelegd waarom je je laatste baan hebt verlaten, vertel ons dan wat je tijdens de pauze hebt gedaan – besteed aan onderwijs, vrijwilligerswerk, freelancen, enzovoort. Het is belangrijk dat je een verhaal vertelt over hoe je op alle mogelijke manieren hebt geprobeerd je carrière te ontwikkelen. Al deze pogingen kunnen worden aangegeven in de kolom “loopbaanervaring”. Onthoud dat zelfs onbetaald werk telt.

Vergeet niet dat loopbaanonderbrekingen soms noodzakelijk en nuttig zijn. Soms bieden ze betere kansen. Het maakt niet uit waarom je een pauze moest nemen, het belangrijkste is om het verstandig te gebruiken om je leven en carrière te verbeteren.

https://vacatures.today/cat/Office Management2.html

https://www.vindazo.be