TAEC
Image default
Bedrijven

Op naar een sterke en duurzame vloer

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan dien je er rekening mee te houden dat de ondervloer egaal is. Het (laten) plaatsen van een nieuwe vloer is vaak niet goedkoop en erg tijdrovend. Daarom kies je het liefst voor een vloer die een flinke tijd mee zal gaan. Kies daarom voor een sterke en duurzame vloer. Dan gaat je vloer gerust 15 tot 20 jaar mee.

 

Een sterke vloer

Een sterke vloer is een absolute must voor de duurzaamheid van de vloer. Wanneer de ondergrond bijvoorbeeld niet glad genoeg is, kan de vloer die erop ligt een stuk sneller slijten. Dat terwijl een goed gelegde vloer wel twee decennia mee kan gaan. Daarom is het belangrijk dat je de juiste houtsoort en afwerking kiest.

 

De juiste houtsoort kiezen

Ten eerste dien je de juiste houtsoort te kiezen. Welke soort je kiest, is vaak afhankelijk van je persoonlijke wensen. Kies daarom altijd voor een vloer die bij je past. De vloer is het visitekaartje van de woning en de komende jaren wordt de vloer niet meer vervangen. Daarom is een houten vloer een aantrekkelijke oplossing. Ze gaan vaak erg lang mee. Er zijn wel verschillen in het hout, zo is er zachthout en hardhout. Hardhout is doorgaans een stuk duurzamer en sterker.

 

Een geschikte afwerking kiezen

Als je de vloer gekozen hebt wil je uiteraard een geschikte afwerking. Een sterke en duurzame vloer zet je het liefst in de olie, omdat de vloer dan veel harder wordt. Meestal is het nodig om de vloer een tot twee keer in de olie te zetten.

 

Een vloer laten egaliseren

Er is wel een belangrijke voorwaarde aan de sterkte en duurzaamheid van je nieuwe vloer. De ouder vloer moet goed worden geëgaliseerd. Anders hecht de nieuwe vloer niet goed, waardoor de vloer sneller zal slijten. Je kunt eventueel er ook voor kiezen om dit te laten doen door een ervaren professional.

 

Tip: bekijk de bedrijvengids van Egaliseren.nl om een vakman in jouw buurt te vinden die jouw vloer kan egaliseren.