TAEC
Image default
Bedrijven

Puinafval recyclen voor dummy’s

Wanneer een huis gesloopt moet worden, komt er tijdens het sloopproces veel puin vrij. Denk aan badkamertegels, bakstenen, dakpannen, trottoirs, grindtegels, metselwerkpuin en nog veel meer soorten puin die je tegenkomt tijdens sloop. Nadat het afval is opgehaald, wordt het echter niet meer gescheiden van de afvalcontainer totdat het voor verwerking wordt overgedragen aan het recyclingbedrijf. Daarom zijn de verwijderingskosten van dit soort afval lager dan die van andere soorten afval. Alleen schoon puin is toegestaan ​​in deze containers. Daarom zijn er geen gipsproducten of vuilniszakken. Maar de vraag is nu natuurlijk: welke fragmenten mogen in de container. Toegestane soorten puin: bakstenen, straatstenen, wandtegels, vloertegels, grindtegels, dakpannen, betonpuin, gewapend beton, metselpuin, straatpuin, uitgehard restbeton en metselmortel. Voorwerpen die nooit in puincontainers horen: gevaarlijk afval, asbesthoudend afval, bouwafval, sloopafval, gipsproducten, gipspuin, gasbeton, asfaltbeton, plastic, papier en hout.

 

Wat moet er gebeuren met de niet toegestane afvalstoffen?

Zoals hierboven vermeld, zijn veel soorten afval niet toegestaan ​​in de afvalcontainer. Je kunt hem opbergen in een bouwcontainer. U kunt plastic ook apart scheiden in afvalzakken die zijn vrijgesteld van supermarkten. Papier kan ook afzonderlijk worden gerecycled. Hoe meer gerecycled, hoe beter de wereld in de toekomst zal zijn.

 

Wat voor soorten puincontainers zijn er?

U kunt het genoemde puin in een puincontainer deponeren. U kunt een diverse soorten afvalcontainer huren. Dit kan eenvoudig online worden gedaan. Er zijn verschillende soorten bakmaten. Er zijn 3m3, 6m3, 10m3 puincontainers en 10m3 gesloten puincontainers. Afhankelijk van het aantal te demonteren, kunt u kiezen uit maten. De afvalcontainer is bij de meeste bedrijven gebracht en opgehaald. Nadat u het puin heeft verzameld, stuurt u het rechtstreeks naar het recyclingbedrijf. Hier wordt het puin opgesplitst in verschillende soorten afval. Het residu wordt gebruikt als bouwmateriaal. Het wordt vaak gemengd met andere stoffen. Deze bouwmaterialen worden gebruikt als basismateriaal bij bouwprojecten, wegenbouw en dijkonderhoud. Het recyclen van afval is belangrijk om bepaalde bronnen te beschermen. Recycling vermindert de noodzaak om grind te delven. Dit helpt op de lange termijn om de wereld te verbeteren.

 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/