TAEC
Image default
Bloemen

Glazen vaas in uw woning

Je eerste huis gekocht? Dan kan de glazen vaas niet ontbreken in uw woning. Door de tijdloze en unieke uitstraling van de glazen vaas passen ze in veel interieurs. Glazen vazen komen in veel kleuren, vormen en maten, hierdoor kan je altijd een vinden die bij jouw interieur past. Glazen vazen zijn handgemaakt, hierdoor krijgen ze hun unieke en luxe uitstraling. Glazen vazen zijn ook van hoge kwaliteit en je kan ze gebruiken voor verschillende toepassingen. Zo kan je ze gebruiken als designobject, maar je kan ze ook gebruiken voor mooie kleurrijke bloemen.

Wat is glasblazen en hoe wordt het gebruikt om een glazen vaas te maken?

Glasblazen is een eeuwenoude techniek. De technieken van het glasblazen zijn honderden jaren oud en werden op verschillende plaatsen in de wereld gebruikt. Het glasblazen is een techniek die vaak door een team van meerdere mensen tegelijk werd gedaan en is erg arbeidsintensief. Tijdens het proces van het glasblazen wordt het glas verwarmd tot de 1000 á 1400 graden. De temperatuur hangt vaak af van het type oven die ze gebruiken en de samenstelling van de ingrediënten die in de glasfabriek worden gebruikt.

Hoe word glas gemaakt?

De samenstelling van glas bestaat uit zand, kalk en soda. Zoals eerder gezegd wordt glas gemaakt bij hoge temperaturen van 1000 á 1400 graden. Zand heeft echter een hoger smeltpunt dat ligt ongeveer bij 1700 graden, maar door soda toe te voegen bij het smeltproces wordt het smeltpunt van zand lager. Het smeltproces wordt gedaan in speciale ovens, maar de energiekosten van deze ovens liggen heel hoog en werken bij zulke hoge temperaturen is ook erg arbeidsintensief. Als het glas gesmolten is kan het glasblazen beginnen en kan een glazen vaas gecreëerd worden.

https://www.nan-design.nl/glazen-vaas/