TAEC
Image default
Beauty en verzorging

Review: Mijn ervaring met een keratine behandeling

Ik mocht een keratine behandeling thuis uitproberen en in deze review deel ik graag mijn ervaringen. Omdat ik lang twijfelde over of deze behandeling iets voor mij zou zijn en of ik het zonder hulp van een kapper kon uitvoeren neem ik jullie graag mee in mijn ervaringen. Hopelijk hebben jullie hier net zo veel baat bij als dat ik dat zelf heb gehad.

Keratine producten bestellen 

Nadat ik mijn keratine producten had besteld ontving ik ze de volgende werkdag bij mij thuis afgeleverd. Super blij was ik hiermee, want nu kon ik er meteen mee aan de slag! Ik had me al goed ingelezen dus wist al een beetje wat mij te wachten stond. Gelukkig had ik alles in huis wat ik verder nodig had en kon ik meteen naar de badkamer rennen om mijn eigen keratine behandeling te beginnen.

Stap 1: Haren wassen 

Allereerst ging ik douchen en waste ik mijn haar met het eerste flesje, de keratine shampoo. Het zou de bedoeling zijn dat mijn haar schubben open zouden gaan staan zodat de keratine straks extra goed zou worden opgenomen. De shampoo was erg fijn en ik had het gevoel dat het mijn haar extra goed schoonmaakte.

Stap 2: Keratine gebruiken 

Hierna mocht ik het tweede flesje open maken. Dit was het flesje met de keratine erin. Ik had gekozen voor een niet chemische variant zodat ik niet bang hoefde te zijn voor chemische dampen. Ik depte mijn haar droog en föhnde vervolgens mijn haar voor 80% droog zoals in de handleiding stond aangegeven. Samen met de kwast bracht ik de keratine voorzichtig in mijn haar aan. Ik had mijn haar opgedeeld in verschillende secties zodat het aanbrengen extra eenvoudig werd gemaakt. De keratine stonk niet en smeerde gemakkelijk weg.

Stap 3: Haren stijlen 

Vervolgens moest ik mijn hele haar droog föhnen en een kwartiertje wachten. Na dit kwartiertje voelde mijn haar erg droog aan en besloot ik mijn stijltang alvast in het stopcontact te steken. De stijltang moest mega warm worden, maar gelukkig kon mijn stijltang dit gewoon aan. Nu moest ik ieder plukje 7 keer stijlen met mijn stijltang. Ik merkte dat van sommige plukjes een beetje damp af kwam maar dit bleek niet erg te zijn als het haar wel gewoon goed droog was. Na het stijlen was elk plukje echt mega stijl en zacht! Ook ging het sneller dan verwacht, maar dat kan ook komen omdat ik best dun haar heb van mezelf. 

Eindresultaat keratine behandeling 

Na het stijlen was mijn haar echt prachtig glad en glanzend! Ik had mijn haar nog nooit zo mooi en fijn gezien. Ik merkte wel dat het ook een stukje steviger aanvoelde, maar dat kwam natuurlijk omdat de keratine er nog in zat. Ik mocht het haar 2 dagen niet nat laten worden wat niet zo moeilijk voor mij was aangezien ik toch thuis moest werken. Na deze 2 dagen mocht ik weer douchen met de meegeleverde keratine conditioner.

Mijn ervaringen 

Het is nu 2 weken later en ik heb mijn haren sinds de behandeling al een paar keer gewassen. Ik merk echt een enorm groot verschil! Ik was bang dat na het nat worden mijn haar weer zo pluizig en springerig zou worden als voorheen, maar niets is minder waar. Mijn haar is erg gemakkelijk in toom te houden en na het wassen kan ik mijn haar nu gemakkelijk aan de lucht laten drogen zonder dat het als een pluisbal opdroogt. Echt een enorm verschil!

https://www.keratinebehandelingshop.nl/