TAEC
Image default
Dieren

Zonder ongedierte de zomer door

Vaak is het zo dat je sneller last hebt van ongedierte in de zomer. De aangename temperaturen zorgen ervoor dat ongedierte makkelijker kunnen leven en dus te voor schijn komen. Aangezien vele dit graag willen voorkomen gaat we je in deze blog tips geven over hoe jij deze zomer zonder ongedierte door kunt komen. Je wilt tenslotte voorkomen dat je moet kakkerlakken bestrijden.

Waar moet je op letten in de tuin?

 Vaak komt ongedierte voor in de tuin. Er is dan ook veel aantrekkelijks in de tuin te vinden voor zulke dieren. Zo is er overal wel iets van voedsel te vinden. In tuinen zie je vaak mieren, vliegen, muggen, wespen en horzels terugkomen. Je kunt deze dieren uit je tuin houden door stilstaan water te verwijderen, struiken klein te houden, scheuren in terrassen of muren te repareren, je tuin regelmatig te controleren op ongedierte en compost enkel en alleen bewaren in een afvalbak met een strakke deksel.

Voorkomen dat ongedierte binnen komt

Wanneer je op het punt komt dat je kakkerlakken moet gaan bestrijden, is het vaak al te laat. Het is belangrijker om te voorkomen dat ongedierte bij jou binnenkomt. Dit kun je doen door alle mogelijke ingangen voor ongedierte en insecten te voorkomen. Denk hierbij aan beschadigde daken, ventilatieroosters en geopende ramen of deuren. Het is belangrijk om deze openingen te sluiten, repareren of dicht te laten. Door ongedierte simpelweg buiten te laten, zul jij zonder ongedierte de zomer doorkomen.

Voedsel

Meestal komt ongedierte op voedselresten af. Let er dan ook op dat ongedierte hier niet mee in aanraking kan komen. Zorg ervoor dat je afvalbakken regelmatig worden geleegd, je keuken schoon wordt gehouden van etensresten, als het voedsel wordt bewaard in luchtdichte verpakkingen en dat je ook het voedsel van je huisdieren niet te lang laat staan. Het is kortom belangrijk dat je goed met omgaat met de hygiëne van jezelf en je omgeving. Hierdoor zal ongedierte minder snel geneigd zijn om langs te komen.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/kakkerlakken-de-beesten-die-niemand-wil-hebben/