TAEC
Image default
Woning en Tuin

Rijkdom, natuur en rust in het mooie Laren

Laren in het Gooi

Laren is een pittoresk stadje gelegen in het Gooi. Het Hollywood van Nederland. In het gooi kun je zomaar een BN-er tegen het lijf lopen. Door de indeling van het stadje is er veel ruimte om te wonen door grote tuinruimte en veel ruimte voor de woning zelf. Het plaatsje is pittoresk en gezellig. Je kunt genieten van boetiek winkeltjes en smalle steegjes. Wonen in Laren geeft een soort vakantie gevoel omdat er recreatief veel te doen is. Zo zijn er in de bosrijke omgeving verschillende fietsroutes. Ook zijn er mooie wandelroutes en zijn er diverse voorzieningen om te bewegen denk aan yoga lessen en senioren beweging in het brinkhuis. Ook zijn daar leuke groepsbijeenkomsten voor een gezellig bakkie koffie. Tevens zijn er muzieklessen en diverse andere activiteiten in het Gooise plaatsje te beleven. Wonen in Laren biedt een rustige natuurlijke omgeving. Laren is voor mensen die van de natuur houden en de drukte van de stad willen vermijden.

Rijkdom in de bossen

In Laren woont het merendeel van de miljonairs van Nederland. De grote villa’s vormen een mooi gezicht zo tussen het groen. Dit zijn niet alleen bekende Nederlanders maar ook grote ondernemers en mensen met een academische opleiding zoals een arts of advocaat. Laren grenst aan het eveneens rijke Blaricum. Natuurlijk zijn er naast mooie villa’s ook sociale huurwoningen in Laren te krijgen. Maar ook diverse ander soort huurwoningen. Laren is tevens het oudste plaatsje in het Gooi. Het plaatsje brengt daarom ook veel historie met zich mee zoals oude Saksische boerderijen. Laren heeft een zeer charmant karakter met zijn meren, bossen en natuurroutes. Er zijn 100 jaar oude villa’s te vinden maar ook visserswoningen. Daarnaast ligt het gooi centraal nabij Amsterdam, Hilversum en Utrecht. Het Gooi is een geliefde plek om te wonen. Laren kent actieve sociale buurtverenigingen waar mensen samen komen en mensen bij elkaar worden betrokken. Natuurlijk zijn er veel cafés en terrasjes om te zitten die charme uitstralen. Het centrum is erg gezellig om in te winkelen.

Creatief Laren

In de 19e en 20e eeuw stond kunst centraal in het dorpje. Er woonden bekende kunstenaars als Albert Neuhuys, Anton Mauve en William Singer. Het dorpje kent verschillende straatnamen die naar deze felbegeerde kunstenaars zijn vernoemd. Ook huizen en werkplekken dragen hun namen. De Larense School was verwant aan kunst en ook de schapenkuddes zijn een historische bekendheid. Ook kent laren traditionele dorps evenementen die ieder jaar terugkeren zoals de St. Jansprocessie die ieder jaar plaatsvind en de Larense Konings dag feestweek.

Wil je meer informatie over het wonen in het Gooi ga dan naar Gooiswonen.nl.