TAEC
Image default
Bedrijven

Rijschool in Susteren helpt je bij jouw faalangst

Wil je je rijbewijs halen maar heb je last van faalangst? Het is bij het CBR mogelijk om een faalangst rijexamen te volgen. Dit is de perfecte keuze als je bang bent dat de zenuwen jou tijdens het rijden de baas worden. Waarom zou je kiezen voor een faalangstexamen, wat zijn de voordelen en hoe kan je een aanvragen? Bij de rijschool in Susteren lees je al veel op hun site over het faalangstexamen.

 

Wat is een faalangstexamen?

Het halen van je rijbewijs kan een spannend moment zijn. Maar sommige mensen maken zich er drukker om dan anderen. Het kan voorkomen dat je heel erg opziet tegen het examen, waardoor je volledig blokkeert en een black-out kan krijgen. Dit examen is volledig ingericht om extra rust te bieden, zodat jij onder betere omstandigheden het rijexamen aflegt. Dit is super fijn, want het zou zonde zijn dat je je rijbewijs niet zou halen alleen omdat je zenuwachtig bent. Een instructeur bij rijschool Susteren kijkt natuurlijk tijdens de rijlessen met je mee hoe je het doet en hij/zij zal beoordelen of het beter is om een faalangstexamen aan te vragen. Een rijschool doet er tenslotte alles aan om jou met een veilig gevoel de weg op te laten gaan.

 

Faalangstexamen rijschool Susteren: zo werkt het

Het examen lijkt op een gewoon examen, maar zal ervoor zorgen dat jij je meer op je gemak voelt en eventueel een tijdje kan stoppen met rijden als je te zenuwachtig wordt. Deze pauze zorgt ervoor dat je weer rustig verder kan rijden en veilig de weg kan vervolgen. Ook wordt je begeleidt door een examinator die speciaal opgeleid is en je mag kiezen of je instructeur meerijdt of niet.

 

https://046rijopleidingen.nl/rijschool-susteren/