TAEC
Image default
Bedrijven

RVS finish

RVS finish

Roestvrijstalen afwerking.

Er zijn verschillende RVS Finish, die onder verschillende categorieën vallen. Ze kunnen een verscheidenheid aan toepassingen hebben, afhankelijk van hun afwerkingsnummer, hieronder vind je de lijst met toepassingen 

RVS Finish 

Nr. 1 Finish – dit type afwerking is meestal mat en ruw van uiterlijk. Het oppervlak moet glad worden gemaakt door het te slijpen, waardoor het een paar glanzende plekken heeft. Dit type afwerking wordt meestal gebruikt voor ondersteuning van ovenmaterialen, transportbanden, voeringen, luchtverwarmers, ovens en vele andere toepassingen waarbij het staal hoge temperaturen moet aankunnen. 

Nr. 2A Afwerking – Deze afwerking lijkt veel op de 2D finish, die hierna besproken wordt. Deze afwerking is wat glanzender dan nummer één. Polijsten RVS van dit type, kan gemakkelijk resulteren tot een hogere glans dan een nr. 1 of nr. 2 afwerking. Het heeft een oneindige mogelijkheden voor toepassingen, van bestek, bakwerk, en farmaceutische apparatuur tot loodgietstaal, plaatwerkproducten en zonnecollectorpanelen, onder vele anderen. 

Nr. 2B Finish – is een zilveren, of grijze uniforme afwerking. Het heeft de voorkeur voor dieptrekcomponenten, omdat het smeermiddelen en verf heel goed vasthoudt. Gewoonlijk wordt het gebruikt als een substraat vanwege deze kwaliteiten. Toepassingen zijn onder meer dakbedekking, petrochemische apparatuur, zoals motoren en elektrische onderdelen of kabels. 

Bright Annealed – het is gemaakt door het staal te verwarmen, het is glanzend en spiegelachtig maar bevat enkele, troebele onvolkomenheden. Het kan worden gebruikt wanneer een zeer reflecterend oppervlak nodig is op apparatuur of gebouwen. Toepassingen zijn onder meer chirurgische instrumenten, kookgerei zoals pannen, auto-trim en vele andere apparaturen. 

Nr. 3 Finish – Matig reflecterend, Polijsten RVS met deze afwerking resulteert in korte, enigszins grove parallelle polijstlijnen, die zich uniform over de lengte van de coil uitstrekken. Het wordt vaak gebruikt in keukenapparatuur, brouwerijapparatuur, wetenschappelijke apparatuur en voedselverwerkende machines. 

Nr. 4 Finish -Deze afwerking is vrijwel gelijk aan nummer 3, maar is meer gepolijst en reflecterend. Toepassingen zijn divers, waaronder zuivelapparatuur, meubels, drankuitrusting, gootstenen, fonteinen, liftdeuren en interieurs, en nog veel meer. 

Nr. 5 Finish – Deze afwerking is reflectiever dan de nummers die tot nu toe besproken zijn, het is bijna spiegelachtig. Fijne polijstlijnen zijn zichtbaar vanaf een meter of twee. De No. Finish wordt gebruikt in wandpanelen, sierlijsten en kolomafdekkingen. 

Nr. 6 Afwerking – Ook wel bekend als de stalen spiegel. Deze afwerking is namelijk het meest reflecterend. Deze afwerking wordt gebruikt voor persplaten, bewegwijzering, wandpanelen, kolomafdekkingen en spiegels. 

Temper Rolled Finish -Deze afwerking is nodig wanneer sterke mechanische eigenschappen nodig zijn. Tempereren wordt meestal uitgevoerd op gepolijste rollen en het eindresultaat is een gelijkmatige, selectieve afwerking

https://vangeenen.nl