TAEC
Image default
Hobby en vrije tijd

Schaken met de DGT Centaur op je eigen niveau

Wanneer een menselijke tegenstander of medespeler ontbreekt, is schaakcomputer DGT Centaur de perfecte oplossing. Ook als je je vaardigheden niet altijd met dezelfde spelers wilt verbeteren en trainen, heb je baat bij deze slimme computer. Beginners kunnen het schaakspel stapje voor stapje leren en de gevorderde of zelfs professionele speler kan op zijn of haar eigen niveau een potje schaken.

Een schaakcomputer is geen gewone computer

Wie bij de term computer denkt aan een centrale computer, een scherm, een toetsenbord en een muis, zal in eerste instantie verbaasd zijn over het uiterlijk van de DGT Centaur. Dit komt omdat deze qua ontwerp gewoon lijkt op een klassiek schaakbord waarop de bekende speelstukken worden geplaatst en gezet. Iedereen die schaakt met een computer zal opmerken dat de onderkant van deze schaakcomputer niet eens dikker is dan een gewoon schaakbord. Ondanks de technologie. De vakjes zijn uitgerust met een sensor, dus drukgevoelig, zodat de computer kan ‘zien’ welke zet door jou, de speler, is gedaan.

Nadat je de eerste zet hebt gedaan om de computer op enig moment schaakmat te kunnen zetten, berekent de computer zijn volgende zet. Dit geeft de DGT Centaur aan door de vierkante vakjes te markeren met de ronde LED-lampjes.

Waarom hebben zowel beginners als professionals baat bij schaakcomputers?

Met behulp van een schaakcomputer als de DGT Centaur kun je regelmatig schaken, zelfs zonder een echte tegenstander. Zoals eerder gezegd, is het grootste voordeel waarschijnlijk dat je niet afhankelijk bent van de fysieke aanwezigheid van een medespeler. Beginners kunnen urenlang schaken terwijl ze gaandeweg het spelen hun vaardigheden kunnen verbeteren. Halfgevorderde en gevorderde spelers daarentegen kunnen zonder automatisch op hun eigen niveau een potje schaken. Deze computer heeft geen programma’s die zelfs voor grootmeesters te sterk zijn. De computer merkt het vanzelf wanneer een gevorderde speler wisselt met een beginnende speler. Hij pas zich dus automatisch aan het spelniveau aan.

Hierdoor is deze schaakcomputer ook uitermate geschikt voor kinderen. Hij geeft kinderen een geweldige kans om denkvaardigheden te ontwikkelen. Kun je niet de hele tijd met je kinderen aan tafel zitten? Je doet ze juist heel veel plezier met deze geweldige schaakcomputer. DGT Centaur kopen? Klik op de link.