TAEC
Image default
Bedrijven

Sexy lingerie? Vroeger dus niet!

We kennen tegenwoordig zoveel lingerie soorten. De beugel bh, de bralette, de push-up bh, de body’s en ga zo maar door! We dragen het grootste gedeelte ter ondersteuning, maar vergis je niet veel lingerie wordt ook als mode gedragen. Je zult vast opkijken als we je vertellen dat de eerste bh zoals wij die nu kennen pas kwam aan het einde van 19 eeuw en pas in het begin van de 20e eeuw wereldwijd gedragen wordt.

De geschiedenis van lingerie

In 2014 bestond de bh ‘pas’ 100 jaar! De geschiedenis van de lingerie begon echter wel al in het oude Egypte ongeveer 3000 jaar voor christus. Oude tekeningen laten namelijk zien dat er al verschillende lingerie gedragen werd. Vanaf ongeveer 1940 – 1950 kreeg de lingerie zijn naam. Dit komt af van het woord ‘Linge’ dat in het frans linnen betekend. Linnen stond namelijk bekend als een zachte stof die gedragen werd door adel om rust uit te stralen. De bh had toen nog zeker niet de vorm die het nu heeft maar was vaak oncomfortabel en lomp.

De verandering van sexy lingerie

Pas later rond de 18 eeuw begon lingerie pas echt sexy lingerie te worden met vrouwelijke en sierlijke designs. Als je echt veel geld had kon je ze op maat laten maken met zelf gekozen stoffen of borduurwerk. Met de jaren veranderde ook de korset mee. Van de stijve en strakke korsetten die we kennen zijn deze nu nog terug te zien in flexibelere en mooiere stoffen. Ze worden vaak als mode items gedragen. De nieuwe modellen accentueren wel nog steeds de vrouwelijke vormen zoals borst, billen en taille.

https://dolcedonna.shop/