TAEC
Image default
Sport

Shortgolf; de ideale groepsactiviteit in de buitenlucht

Er zijn in Nederland ontelbare uitjes en activiteiten te doen. Sommige uitjes zijn avontuurlijk, sommige actief, sommige wat meer ontspannen. Wanneer je op zoek bent naar een leuke groepsactiviteit is het belangrijk dat je iets kiest dat voor iedereen leuk is. Het is dus zaak iets te vinden wat voldoende spanning biedt voor de één, maar ook relaxt genoeg is voor de ander. Het moet een competitie element bevatten, maar tegelijkertijd ook in alle rust kunnen worden uitgevoerd. Het moet actief zijn, maar niet al te vermoeiend. En het liefst doe je natuurlijk iets in de buitenlucht.

Het zijn nogal wat voorwaarden. Shortgolf voldoet hier aan. Of je nu fanatiek bent, of het allemaal niet zo serieus neemt, op de golfbaan kun je jouw eigen stijl kwijt. Het maakt ook niet uit of je de competitie wilt aangaan met anderen of met jezelf. Of misschien wil je de competitie juist mijden. Dat kan. Met shortgolf kan iedereen samen spelen en toch zijn “eigen spel” spelen.

Toegankelijk voor beginners en gevorderden

Shortgolf is vergelijkbaar met de conventionele golfsport, maar doordat gespeeld wordt op kortere banen, gaat het allemaal net even wat sneller. De groepsactiviteit Shortgolf begint met een snelle instructie, waarna je op de baan kunt oefenen met afslaan en putten.

Bij het traditionele golf leg je veel kilometers lopend af, bij shortgolf ben je vooral bezig met je slagtechniek. Dit maakt dat shortgolf zowel voor beginners als gevorderden een leuke sport is. De beginner leert de basics van het spel, terwijl de gevorderde aan zijn of haar techniek kan schaven.

Door de korte banen ben je meer aan het golfen en midner aan het lopen. Daardoor is deze sport ook toegankelijk voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Bij Shortgolf Twente is zelfs een paragolfer beschikbaar, dit is een apparaat waarmee ook rolstoelgebruikers kunnen golfen.

Afsluitende borrel

Na het golfen is het tijd voor een hapje of een borrel. Geniet van het beste uit ons restaurant, terwijl je ervaringen uitwisselt. Heb je de smaak van het golfen te pakken? Shortgolf Twente geeft ook golflessen, waarmee je snel in het bezit kunt komen van je golfbrevet. Zien we je binnenkort op onze golfbaan?

https://shortgolftwente.nl/groepsactiviteit