TAEC
Image default
Vakantie

Slovenië: zeker een vakantie waard

Slovenië is een klein land dat in het hart van Europa ligt. Het land grenst aan – Italië, Oostenrijk, Kroatië en Hongarije. Slovenië is een van Europa’s meest diverse landen wat landschappelijke schoonheid betreft en heeft voor elk wat wils. Het land is bekend om zijn dichte bossen die ongeveer 50% van het land bedekken en het daarmee het op twee na meest beboste land van heel Europa maken, na Finland en Zweden. Er zijn nog oerbossen te vinden, en veel andere gebieden van buitengewoon natuurschoon. Al deze natuur maakt het land bij uitstek geschikt voor een Roadtrip Slovenie.

Behalve bossen heeft het land ook hoog oprijzende alpiene bergen, kosmopolitische steden en een prachtig en ongerept stuk Adriatische kust. Er is een ruime keuze aan schilderachtige attracties, en zowel uniek als luxe onroerend goed.

Mooiste glampings in Slovenië

We nemen aan dat je inmiddels wel van glamping gehoord hebt. Zo niet, geen nood we zijn hier om je te helpen begrijpen wat deze nieuwe trend inhoudt en waar je de beste glamping resorts in Slovenië kunt vinden. Een paar jaar geleden verfriste de trend van “glamorous tent” accommodatie van luxueus kamperen de traditionele accommodatievormen. Simpel gezegd: glamping in glamorous camping. Wat nu bekend staat als “glamping” veroverde de harten van hen die geen zin hebben in de drukte van het opzetten van een tent in the middle of nowhere en van hen die een unieke vakantie-ervaring willen midden in de natuur. Glamping resorts in Slovenië bieden boetiek-accommodaties met een verhaal, omringd door de schitterende Sloveense natuur.