TAEC
Image default
Woning en Tuin

Stijlvol en goed voor de akoestiek

Kunnen medewerkers elkaar niet goed verstaan op de werkvloer? Slechte akoestiek kan voor veel ruimtes een groot probleem vormen. Maar met 3d wandpanelen van hout kun je dit probleem grondig aanpakken, daarnaast ziet het vaak ook nog heel stijlvol uit. Geluid bestaat namelijk uit golven en wanneer deze golven een hard oppervlak raken, worden deze terug de ruimte in gekaatst. Akoestische 3d wandpanelen van hout breken niet alleen gedeeltelijk deze golven, maar het vilt absorbeert ook nog een groot deel hiervan. Zodoende wordt weerkaatsing tegengegaan.

Geen herrie? Geen stress

Slechte akoestiek is voor vele mensen zeer stressvol. Je hebt vast wel een keer hoofdpijn gehad door teveel lawaai om je heen. De meeste mensen hebben hier last van en dat kan zeer stressvol zijn, als je hier lang in moet leven. Op het werk is dat daarom zeker af te raden. Zorg er daarom voor dat je een gezonde geluidsomgeving creëert voor jouw medewerkers.

Je kunt ook wat anders proberen

Het is natuurlijk ook mogelijk om andere dingen te doen om de geluidsomgeving op de werkvloer te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld grote gordijnen, vloerkleden of zelfs grote foto’s op grote en onbedekte muren. Hoe meer obstakels de geluidsgolven kunnen breken, hoe prettiger de geluidsomgeving zal zijn. Voorgaande zaken zullen zeker bijdragen, maar voor een optimaal resultaat kun je deze het beste combineren met akoestische panelen. Vaak zijn deze panelen ook nog in allerlei kleuren en geometrische vormen verkrijgbaar. Zo is het niet alleen ontzettend praktisch, maar ook zeer stijlvol.

https://wandpanelenhout.nl/3d-wandpanelen/