TAEC
Image default
Bedrijven

Decoreer jouw woonkamer met een fraaie wereldkaart op hout aan de wand

De woonkamer is ervoor om tot jezelf te komen en je dat gevoel van thuis te geven. Dit wordt alleen bereikt als je jouw inrichting ook een beetje eigen maakt door wat decoratie te plaatsen of op te hangen. Als je bijvoorbeeld erg veel van reizen houdt, is het mooi om een wereldkaart op hout aan jouw muur te hangen, zodat je altijd kan kijken waar je bent geweest en waar je nog naartoe wilt. Er zijn verschillende materialen die je hiervoor kan gebruiken, waardoor je het uiterlijk ervan goed kan laten matchen met elk interieur.

Verschillende materialen bij World of Art

Voor de wereldkaarten kan je kiezen uit meerdere materialen, die allemaal een eigen karakter uitstralen. Zo voelen de houten kaarten een stuk natuurlijker aan dan bijvoorbeeld de metalen. Dit past daarom mooi bij een natuurlijk ingerichte kamer, waarin andere houten meubels worden gebruikt. Door een keuze te maken tussen de verschillende houtsoorten, namelijk Teak, Mahonie, Wengé, Esdoorn, Kersen en Eiken, kan je de warmtetint en helderheid van jouw kaart goed afstemmen op de rest van de kamer.

Door boven op een wereldkaart op hout nog een toplaagje van metaal of steen aan te brengen, kan je ook matchen met een industriële inrichting. Bij World of Art hebben ze ook een mooie donkere toplaag van grafiet die je kan aanbrengen. Dit sluit aan bij een zwart-witte kamer, die vooral de nadruk legt op de moderniteit.

Wereldkaarten in diverse stijlen

Nu dat het materiaal is gekozen, kan je ook nog een verschil maken in de stijl waarin het wordt gesneden. Zo wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van lasertechnologie, waarmee je heel accuraat door het hout kan snijden en een hele accurate afbeelding kan maken van de wereld. Bij World of Art willen ze liever terug naar de traditionele manier van handmatig uitzagen.

Op deze manier krijgen hun wereldkaarten hun kenmerkende hoekige vorm, dat niet alleen mooi is, maar ook praktisch. Dit komt omdat de kaart hierdoor niet snel zal afbreken op bij dunnere plekken, terwijl dit eerder wel zo is bij kaarten die met de laser zijn gesneden.

https://www.worldofart.nl/portfolio/houten-wereldkaart