TAEC
Image default
Bedrijven

Subwoofer voor beginners

Een subwoofer

Optimaal genieten van een surround opstelling met geweldig geluid? Dan is het geluid van een subwoofer onmisbaar. Maar wat is een subwoofer eigenlijk? Een subwoofer is een soort speaker die tot zeer lage frequenties kan afspelen, doorgaans onder de 250Hz. De rol van een subwoofer is het aanvullen van bas tonen in muziek, games en films die door de normale luidspreker niet gehaald kunnen worden. Dankzij een subwoofer krijg je niet alleen een dieper en lager geluid, maar ook een voller geluid. Een subwoofer kun je verkrijgen in 2 ver schillende modellen, namelijk actieve subwoofers en passieve subwoofers. Omdat subwoofers redelijk veel vermogen vragen is er bij actieve subwoofers een versterker ingebouwd zodat je hier geen omkijk meer naar hebt. Passieve subwoofers zul je voornamelijk terugvinden in uitzonderlijke opstellingen waarin aparte versterkers worden gebruikt en waar alles op aangesloten wordt.

Een subwoofer kopen

Ben je aan het twijfelen en overwegen om een nieuwe subwoofer te kopen? Dan zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Wij zullen je hierin adviseren. Het begint als eerste bij het type subwoofer. Kies je voor actief of passief? Wil je volledige controle over de installatie hebben die niet standaard uit de doos komt, en waarbij je zelf allemaal extra elementen naar keuze kan toevoegen samenstellen en aansluiten? Dan is een passieve subwoofer uiterst geschikt vooor jou! Belangrijk om te weten is dat zowel het merk als de kwaliteit de prijs bepalen van de subwoofer. Hiermee is ook goed in te schatten wat de kwaliteit en het bereik van de lage frequenties zijn van de subwoofer. Een dergelijke installatie kan meer gaan kosten dan een kant-en-klare sopstelling, en daarnaast komt er ook extra werk bij kijken zoals het testen van verschillende opstellingen. Heb je liever een kant-en-klare opstelling? K:ies dan voor een surroundset waarbij de subwoofer meegeleverd wordt. De kwaliteit van dit type systemen zijn doorgaans prima voor gemiddelde huishoudens.

Een surround opstelling

Heb je ooit van een surround opstelling gehoord maar weet je niet zo goed wat dit betekent? Je kunt bijvoorbeeld kiezne uit een 2.1 surround opstelling, dit betekent dat er 2 speakers en 1 subwoofer worden aangesloten. In de meeste kamers kun je het beste kiezen voor een 5.1 of zelfs een 7.1 opstelling met 5 tot 7 speakers en 1 subwoofer.

Een 5.1 opstelling bank tegen muur

De gemiddelde huishouden heeft beperkte ruimte in de woonkamer. Vaak staat de bank tegen de muur en laat dan weinig te wensen over bij mogelijkheden voor het plaatsen van speakers achter de bank zoals bij een 7.1 opstelling het geval is. Bij een 5.1 opstelling bank tegen muur worden vier speakers in de hoeken geplaatst en een vijfde, de centerspeaker in het midden onder de tv wordt gebruikt voor spraak audio. Een subwoofer kan dan aan één van de zijdes naast een tv meubel worden gezet zodat deze het minst in de weg staat.

https://audiogigant.nl/