TAEC
Image default
Vakantie

Wat voor activiteiten zijn er in de Ardennen

Het prachtige Belgische Landschap in de Ardennen is een waar paradijs voor mensen die houden van buiten activiteiten. Of je nu een natuurliefhebber bent of een buitensporter, de Ardennen is een plek waar je je absoluut niet gaat vervelen. In deze blog worden verschillende activiteiten in de Ardennen benoemd! Lees dus snel verder.

Actief de Ardennen in

De Ardennen is ene plek waar je eindeloos kan genieten van de natuur, maar dit is niet de enige reden waarom veel mensen naar de Ardennen gaan. In de Ardennen kan je ontzettend veel verschillende activiteiten doen. Zo kan je ervoor kiezen om een dag of het hele weekend actief bezig te zijn. Van wandelen tot mountainbiken en van skiën tot zwemmen. Het is er allemaal mogelijk.

Verschillende activiteiten Ardennen

Zoals je hierboven al kort kon lezen kan je erg actief de Ardennen in. De bossen van de Ardennen zijn zo groot dat je uren vol kan krijgen met wandelen. Het is wel altijd aan te raden een wandelkaart te downloaden. Als je dat doet kom je sneller in bosgebieden die je anders niet snel zou vinden. Er zijn buiten wandelen uiteraard nog genoeg andere activiteiten in de Ardennen te doen:  

  • Fietsen / Mountainbiken: De prachtige natuurlijke gebieden in de Ardennen is al reden genoeg om er doorheen te fietsen of met de mountainbike door de verschillende bospaden. Door de vele rivieren, bospaden, heuvels en dorpen wordt de tocht een geweldige beleving.
  • Zwemen: De Ardennen is ook een ideale plek om in de zomer te komen. Je kan bijvoorbeeld het provinciaal domein van Chevetogne bezoeken. Hier zijn schitterende vijvers en een openluchtzwembad.
  • Skiën: In de winter kan je ook prachtig skiën en langlaufen in de Ardennen. Zo heb je bijvoorbeeld de Millenniumtoren van Croix-scaille die op 503 meter hoogte ligt.

https://indardennen.be/activiteiten/