TAEC
Image default
Bedrijven

Tips om je website te verbeteren

Wanneer je al een lange tijd dezelfde website hebt en deze al een aantal jaar niet meer hebt geüpdatet, dan is het tijd dat je je website eens onder de loep gaat nemen. Misschien klopt bepaalde informatie niet meer, zijn gekoppelde links inmiddels ongeldig of ben je niet blij met de uitstraling van je website.

Het is buiten dit ook goed om je website regelmatig te verbeteren, omdat Google steeds objectiever en effectiever registreert hoeveel zoekresultaten voldoen aan een bepaalde zoekopdracht. Daarbij is het dus belangrijk dat men gemakkelijk bij jouw website uit kan komen door een bepaald zoekwoord in te typen.

1.      Opgeruimd design

Een eerste indruk bepaald veel en dus ook of men geïnteresseerd genoeg is om op jouw website te blijven. In veel gevallen is de uitstraling van de website al doorslaggevend hiervoor. Wil je de klant overtuigen dan is het ook belangrijk dat al deze belangrijke informatie meteen goed gepresenteerd wordt.

Wanneer je niet tevreden bent over je website en kan concluderen dat de informatie onduidelijk is weergegeven, dan is het tijd voor een nieuw design. Veel websites worden tegenwoordig gemaakt in WordPress, wat het mogelijk maakt om veel zelf aan te pakken. Als het echt gaat over een nieuw design is het aan te raden om dit te laten doen door een bedrijf. Je website laten maken Eindhoven of Maastricht, maar dit is mogelijk bij veel bedrijven. Echter zul je meer hebben aan een website laten maken in Eindhoven, wanneer je ook uit die regio komt.

2.      Goede leesbaarheid op alle apparaten

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, wat ervoor zorgt dat je website ook veel met dit apparaat wordt bezocht. Het is dan ook van belang dat je website ook gemaakt is voor mobiel gebruik. 57% van de websitegebruikers zegt namelijk dat ze bijvoorbeeld een bedrijf met een slecht ontworpen mobiele site niet zullen aanbevelen.

3.      Zorg voor interne links

Links die gelinkt zijn aan andere pagina’s binnen je website, interne links, geven gebruikers de mogelijkheid om meer informatie van jouw website te halen. Hoe meer er geklikt wordt, des te langer gebruikers op je website blijven. Zorg er daarom voor dat op elke pagina op je website, links naar gerelateerde pagina’s staan.

https://www.jkc-media.nl/wordpress-website-laten-maken-eindhoven/