TAEC
Image default
Hobby en vrije tijd

Uw eerste luchtbuks kopen?

U gaat uw eerste luchtbuks kopen en dat is niet niks. Buiten dat het ontzettend leuk is om nu (eindelijk) uw eerste luchtbuks te kopen is het ook van groot belang dat u weet waar u mee te maken krijgt en alles wat erbij komt kijken. In dit artikel geven we u de nodige informatie voordat u overgaat op de daadwerkelijke aankoop van een luchtbuks.

Algemene info over de luchtbuks

Veel mensen zien de luchtbuks als een soort ‘nepgeweer’. De luchtbuks is een geweer op basis van luchtdruk. Deze druk kunt u opvoeren aan de hand van een knikloop of een persluchttank. Op het moment dat u als gebruiker de trekker overhaalt zal de kogel de loop met grote snelheid verlaten.

Zijn luchtbuksen legaal?

Luchtbuksen zijn tot op zekere hoogte legaal. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten om op legitieme manier met deze windbuksen om te kunnen gaan. In de wapenhandel gaan ontzettend veel luchtbuksen rond die erg lijken op echte vuurwapens, om gevaarlijke situaties te voorkomen is het van belang dat het uiterlijk van uw luchtbuks niet lijkt op een echt vuurwapen. De luchtbuks mag ook niet in het openbaar gebruikt worden. Waar mag ik mijn luchtbuks dan wel gebruiken? Ik hoor het u denken. U kunt uw luchtbuks gebruiken op eigen terrein of op de schietbaan.

Luchtbuks

Welke luchtbuks is aan te raden?

Er zijn 3 verschillende soorten luchtbuksen die we aan iedereen aan kunnen raden. Zoals we eerder aangeven kunt u de druk in de loop opvoeren door middel van een knikloop of door middel van een persluchttank. De luchtbuksen met een knikloop of handmatig moeten worden geladen dienen na ieder schot opnieuw te worden geladen. Dit zijn de knikloop luchtbuks en de luchtbuks met onderspanner. De luchtbuks met persluchttank (PCP buks/persluchtbuks) hoeft niet na ieder schot te worden herladen, dit maakt het voor sommigen aantrekkelijk om te kiezen voor de PCP buks.

Goede voorbereiding is de key

Voordat u op pad gaat met de luchtbuks is het verstandig u goed voor te bereiden. Zorg altijd dat de buks op het veiligheidsslot staat voordat u hiermee op pad gaat en let op uw omgeving wanneer u met de buks gaat lopen. Zorg er voordat u gaat schieten voor dat u genoeg heeft geslapen. Hou de buks altijd buiten het bereik van kinderen en zorg ervoor dat u de luchtbuks op een hoge en veilige plek bewaart.