TAEC
Image default
Bedrijven

Veilig de weg op

Tegenwoordig zijn er heel veel auto’s op de weg. De meeste gezinnen hebben 1 of zelfs 2 auto’s en de meeste mensen in Nederland zitten elke dag met hun auto op de weg. Het is fijn dat we overal naar toe kunnen, maar de wegen zitten overvol! Dit zorgt nog wel eens voor gevaarlijke situaties, daarom zijn hier een aantal tips om veilig met je auto de weg op te gaan.

 

Let op je gedrag

In het verkeer moet iedereen goed op elkaar letten en kun je niet alleen maar aan jezelf denken. Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk op je plaats van bestemming zijn, maar denk ook aan de andere mensen, zo is het het veiligst. Haal geen andere auto’s in op gevaarlijke stukken en breng andere bestuurders niet in gevaar. Als je kinderen hebt, denk er dan ook aan dat je een voorbeeldfunctie hebt in de auto, dus zorg dat je rijstijl hier op aansluit.

 

Afleiding

Het lijkt wel een probleem van de laatste paar jaren. Mensen willen de hele dag bezig gehouden worden en zoeken overal afleiding. Verveel je je in de auto, zet dan een muziekje op, maar laat je telefoon opgeborgen. Er worden zoveel ongelukken veroorzaakt door mensen die niet op de weg letten en bijna altijd komt dit omdat ze afgeleid worden door hun telefoon. Het is voor de veiligheid heel belangrijk dat je je ogen op de weg houdt.

 

Achteruitrijcamera

Als je achteruit rijdt met de auto, is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van het verkeer om je heen. Vooral tijdens het inparkeren kan het gebeuren dat je zo hard bezig bent met het parkeren, dat je niet meer zo goed op de andere bestuurders let. Een achteruitrijcamera set kan hierbij helpen. Zoek op internet naar de beste achteruitrijcamera en installeer die in je auto, voor een veiligere auto.