TAEC
Image default
Bedrijven

Nadenken over je loopbaan

Zit je in het laatste jaar van de middelbare school en ben je aan het nadenken over je studie? Dat kan best wel moeilijk zijn. Iedereen geeft weer andere adviezen: ‘zoek een studie met goede baankansen’, ‘ga een studie doen die bij je past’, ‘ga in de buurt studeren’ of ‘nee ga juist ver weg en ga op kamers’. Er zijn veel verschillende meningen over studeren, maar uiteindelijk moet je toch echt zelf een keuze maken die bij jou past. Het is natuurlijk wel goed om na te denken over de toekomst en over wat je later met je opleiding wilt gaan doen. Dat is niet makkelijk en daarom geven we hier een aantal tips voor het nadenken over je loopbaan,

 

Zoals net al genoemd, het is belangrijk dat je je eigen keuze maakt in de studie die je kiest. Kies iets waar jij je zelf prettig bij voelt en waar je graag veel tijd en moeite in wilt steken. Studeren is veel werk en dat houd je alleen maar vol als het onderwerp je ook echt interesseert. Denk maar zo, als je een studie doet die je leuk vindt, dan beland je waarschijnlijk ook bij een baan die je leuk vindt, want dat is waar je voor opgeleid bent.

 

Veel studenten zitten niet zo krap bij kas en daarom is het handig om een bijbaantje te hebben, als dat lukt qua tijd naast je studie. Je kunt natuurlijk iets doen in de horeca of bij de supermarkt, maar het beste is als je iets gaat doen dat te maken heeft met je studie. Zo krijg je veel ervaring en je leert er heel veel van. Als je na je studie een baan gaat zoeken, zul je er veel aan hebben dat het op je CV staat en dat je al werkervaring hebt in het vakgebied. Op deze manier kun je er ook alvast een beetje achter komen welk werk je wel en niet leuk vindt binnen het vakgebied van je opleiding.

 

Ben je klaar met studeren en weet je nog niet wat je wilt met je carrière? Je kunt op zoek gaan naar loopbaanbegeleiding, zo word je een beetje op weg geholpen met keuzes maken. Loopbaan begeleiders hebben veel kennis van loopbanen en outplacement.

Gerelateerde artikelen

Goedkope slotenmaker

Het belang van social media marketing

B2B Leadopvolging