TAEC
Image default
Bedrijven

Veranderingen in de huizenmarkt 2021

Meer bezichtigingen

Eerder in 2020 werden er voorspellingen gedaan dat de huizenprijzen vanaf 2021 zouden gaan dalen, echter in de cijfers is er tot heden hiervan nog niks teruggezien. In Januari 2021 bleek dat er zelfs meer bezichtigingen zijn per woning dan vorig jaar januari 2020. Ondanks dat er veel verlies is van banen in Nederland gecombineerd met de strenge lockdown regels weerhoudt dit veel mensen niet om toch op zoek te gaan naar een nieuw woning. Daarom gaan vele toch opzoek naar een nieuwe woning tijdens de lockdown.  

 

Funkijkers ontmoedigen

Maar hoeveel van deze mensen zijn nu ook echt serieus op zoek naar een woning? Dit is vaak lastig in te schatten door makelaars, daarom worden er strenge regels gehandhaafd om zo hopelijk de funkijkers te ontmoedigen. Daarnaast bieden ook verschillende makelaars de mogelijkheid om een bezichtiging virtueel aan te bieden aan de potentiële kopers, doormiddel van een virtuele tour of woningvideo. Dit kan uiteindelijk helpen om zo het aantal funkijkers nog meer terug te dringen.      

 

Huizenprijzen dalen zelden

Eerder werd verwacht dat door de coronacrisis de huizenprijzen zouden dalen, echter is dit tot heden niet het geval. De nieuwe verwachting voor 2021 is zelfs dat de huizenprijzen tussen de 5 en 5,5 % zullen stijgen. Tot grote frustratie onder de jongere generatie, op het moment zien makelaars een grote toename aanvragen van mensen onder de 35 die graag een huis willen kopen.  

 

Eigen huis kopen of bouwen?

Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf een woning te bouwen. Dit is voorzien van zowel voor en nadelen. Voordat je dit doet moet je je goed laten informeren over alle aspecten die dit met zich mee kan brengen. Echter heb je veel zeggenschap over je (toekomstige) prefab woning, (duurzame) materialen en de indeling van de woning. Zo kun je je woning helemaal inrichten hoe jij dit graag zou willen zien. Wel is het van belang om hierbij gebruikt te maken van een architect, die samen met jou je droomwoning tot realiteit kan maken.

https://bruis-architectuur.nl/prefab-woning