TAEC
Image default
Bedrijven

Vergoeding krijgen na letselschade

Heeft u een ongeluk gehad en hierdoor letselschade opgelopen? Dan heeft u natuurlijk veel dingen waar u aan moet denken. Uw herstel komt op de eerste plaats, maar wist u dat u een vergoeding kunt krijgen voor de geleden schade? Letselschade berekenen is een complex proces. Er moet immers rekening gehouden worden met heel wat factoren. Zo wordt er niet alleen gekeken naar ‘spullen’ die kapot zijn gegaan, zoals uw jas, fiets, auto of mobiel, maar ook naar psychische gevolgen van het ongeval. In het eerste geval spreekt men over materiële schade, schade die uit te drukken is in geld. In het tweede geval spreekt men over immateriële schade. De vergoeding die u voor deze laatste kunt krijgen noemt men ook wel smartengeld.

Online letselschade berekenen

Wilt u een indicatie krijgen van de hoogte van de vergoeding waar u recht op heeft? Dan kunnen bepaalde advocatenkantoren u helpen. Sommige kantoren stellen u in staat online letselschade te berekenen. U wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Enkele vragen die u kunt verwachten zijn vragen naar uw contactgegevens, het ongeval, wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden, wat de (fysieke) gevolgen voor u zijn geweest en of u bepaalde dingen niet meer hebt kunnen doen als gevolg van het ongeval. Professionele online rekentools kunnen u vaak een redelijke indicatie geven van het bedrag dat u mag verwachten. Let wel op: dergelijke rekentools zijn nooit 100% accuraat. Het berekenen van letselschade is namelijk een complex proces. Niet alle schadeposten kunnen aan bod komen bij rekentools.

Letselschade advocaat inschakelen na ongeval

Zoals gesteld is het berekenen van de hoogte van een schadevergoeding complex. Er zijn enorm veel schadeposten waar rekening mee gehouden moet worden. Denk bijvoorbeeld aan kosten die u maakt voor uw herstel (ziektekosten), reiskosten naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut, wettelijke rente, aanpassingen van uw woning, verlies aan inkomsten en meer. Een letselschade advocaat of jurist kan u helpen met het maken van een accurate berekening. Het is hun vak en aangezien zij hier veelvuldig mee bezig zijn, mag u ervan uitgaan dat de berekening die een advocaat of jurist voor u maakt preciezer is dan de uitslag van een tool. Wilt u dus zeker weten dat er geen schadeposten over het hoofd gezien worden en dat de berekening van uw vergoeding op een precieze manier gebeurt? Schakel dan een jurist of advocaat in. Niet alleen kunnen zij u helpen met de berekeningen, ook kunnen ze opkomen voor uw belangen en u direct verder helpen met de zaak.