TAEC
Image default
Bedrijven

Welke werkschoenen zijn het meest geschikt voor de zorg?

Werk jij in de zorg? Dan weet jij als geen ander dat hygiëne daar een grote rol speelt. Bij het kiezen van je juiste werkschoenen dien je dan ook rekening te houden met hygiënische eigenschappen. Maar er zijn meer kenmerken waar je op kunt letten bij het aanschaffen van goede schoenen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zorg werkschoenen?

1. Hoog loopcomfort

Op een gemiddelde dag in de zorg, loop je ontzettend veel. Daarom speelt het loopcomfort een grote rol in de juiste schoenkeuze. Door een lichte schoen te nemen, worden jouw benen en voeten minder snel moe. De volgende eigenschappen verhogen het loopcomfort:

–          Goede schokdemping

–          Zool met energieteruggave tijdens het lopen

–          Lichtgewicht

–          Flexibele schoen

2. Antislip-normering

Ook hebben zorgmedewerkers te maken met gladde vloeren. Een veiligheidsschoen met een hoge antislip normering (SRC) is dan ook zeer aan te raden. De antislipnorm biedt veel grip en zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt op gladde ondergronden.

3. Hygiënische eigenschappen

Het is van belang dat er geen bacteriën van buitenaf mee de zorginstelling in komen. De werkschoenen van dienen dus ook zeer hygiënisch zijn. Je kunt rekening houden met de volgende kenmerken:

–          Gemakkelijk schoon te maken

–          Antibacteriële voering

–          Uitneembare en wasbare inlegzool

–          Bovenzijde van Lorica, een antibacterieel kunststof

–          Zelfreinigend loopvlak

–          Wit van kleur

4. Ademend effect

Ook een sterk ademend effect is van belang. Door het vele lopen kun je last krijgen van zweetvoeten. Dit is niet erg hygiënisch en zeker niet comfortabel. Bij goed geventileerde schoenen, eventueel met perforatiegaatjes, en een ademende voering heb jij langer frisse voeten.

Aanrader: witte lichtgewicht instappers

De meest populaire zorg werkschoenen zijn comfortabele witte instappers. Waarom zijn deze schoenen aan te raden? Meestal beschikken witte instappers over een antibacteriële voering en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Bovendien trek je ze gemakkelijk aan en uit als jouw shift begint of eindigt.

Welke kleding is geschikt voor de zorg?

Met alleen goede schoenen is jouw werkoutfit nog niet compleet. Zorg ook voor de juiste werkkleding. Bijna altijd wordt er een werkuniform geregeld vanuit jouw zorginstelling. Zelf kun je de juiste werksokken en onderkleding aanschaffen. Advies voor geschikte werkkleding in de zorg:

–          Kies een ademende stof

–          Sokken met vocht absorberende werking

–          Onderkleding met goede transpiratieafvoer

–          Stretch materiaal voor extra comfort