TAEC
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar moet je op letten bij een sim only of mobiel abonnement?

Mobiel abonnement vergelijken met sim only

Er zijn verschillen tussen een mobiel abonnement en sim only voor je mobiele telefoon. Het is belangrijk om uit te zoeken wat voor jou de beste keuze is. Bij de keuze tussen beide opties is het verstandig rekening te houden met het budget wat je maandelijks uit wil geven aan telefoonkosten. Daarnaast doe je er wijs aan om rekening te houden met je maandelijkse inkomsten. Een telefoon is leuk en belangrijk, maar het moet geen al te grote kostenpost zijn. Je kunt twee jaar vastzitten aan je abonnement. Dit is over het algemeen wel wat goedkoper dan een abonnement voor een jaar of wat je zelfs per maand op kunt zeggen. Bij een mobiel abonnement vergelijken kun je je ook afvragen of je een nieuwe telefoon nodig hebt of dat een ouder model dat nog goed werkt ook voldoende is. Hier is veel geld mee gemoeid. Ga niet over één nacht ijs bij de keuze voor een de vorm van je abonnement. Vergelijk meerdere providers.

Mobiel abonnement

Als je voor een mobiel abonnement kiest, zit er een telefoon bij waar je gedurende de looptijd van je abonnement maandelijks voor moet betalen. Je kunt de telefoon vooraf betalen, maar dit kost over het algemeen heel veel geld. Zeker als je een luxere telefoon wil, is dat een flinke kostenpost. Het voordeel van een abonnement is dat je elke twee jaar een nieuwe telefoon uit kunt kiezen als dat je voorkeur heeft. Het nadeel is dat je gedurende de contractperiode van één of twee jaar vast zit aan je provider. Het kost ook meer geld, vanwege de kosten van de telefoon. Je maandkosten kunnen op die manier flink oplopen, waardoor je moet overwegen een kleinere bundel aan te schaffen om kosten te besparen. Een ander nadeel is dat de aanschaf van een telefoon als lening wordt gezien en de provider een BKR-toets doet en je daar geregistreerd wordt.

Sim only

Een groot voordeel van een dergelijk abonnement is de prijs. Het is over het algemeen veel goedkoper dan een abonnement met telefoon. Als je geen problemen hebt met een ouder model en je telefoon nog prima werkt, is dit zeker aan te raden. Je kunt dan een veel grotere bel- en of MB-bundel nemen voor waarschijnlijk minder geld dan je met een mobiel abonnement betaald. Kies je voor een bundel die wat lager is, dan zie je dat terug op je bankrekening. Bijkomend voordeel is dat de provider geen BKR-toetsing doet. Wil je gedurende de looptijd van je abonnement toch een andere telefoon aanschaffen, is dit bij de meeste abonnementen eenvoudig te regelen. Je gaat dan uiteraard wel meer betalen. Houdt daar rekening mee bij je beslissing.