TAEC
Image default
Verbouwen

Dakkapel laten plaatsen

Waarom je absoluut een dakkapel moet laten plaatsen

Er zijn veel redenen te bedenken waarom mensen een dakkapel laten plaatsen. We zullen met jou samen kijken naar een aantal redenen om dit te doen maar ook naar zaken waar je op moet letten bij deze verbouwing aan je woning. Er zijn namelijk regels waar jij je aan dient te houden en daarnaast heeft een dakkapel jou enorm veel te bieden.

 

Een dakkapel voor de ruimte

Dit is de meest gekozen reden waarom mensen een dakkapel laten plaatsen. Een dakkapel geeft namelijk een zee aan ruimte op je zolder. Dat is ruimte die anders alleen zou worden gebruikt om spullen op te slaan. Jouw zolder is een ruimte die je wellicht alleen betreedt om bijvoorbeeld de kerstspullen op te halen en te stallen terwijl je er ook een kamer van kunt maken. Een dakkapel biedt jou die gelegenheid. Een kamer op de zolder geeft je een behoorlijk stuk extra ruimte. Je woonoppervlak wordt dus groter.

 

Een hogere waarde

De waarde van jouw huis wordt bepaald door een aantal zaken en dus ook door de hoeveelheid vierkante meters die bewoonbaar zijn. Een woning met een dakkapel heeft een hogere waarde dan vergelijkbare woningen in jouw straat die geen dakkapel hebben. Je verhoogt dus de waarde van jouw huis bij een dergelijke verbouwing. De investering die je pleegt bij een dakkapel laten plaatsen verdien je dus ook gelijk weer terug. Een duidelijke win win situatie.

 

Een werkruimte in je huis

We zijn steeds meer gewend geraakt aan thuis werken. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd. De belangrijkste reden is dat niet iedereen een eigen werkruimte heeft in het huis. Een dakkapel biedt  jou de mogelijkheid om een werkruimte in je huis in te richten. Het zorgt ervoor dat je een kantoor hebt wat  rustig op de zolder gelegen is. Zo hoeven jouw gezinsleden geen rekening met jou te houden wanneer jij aan het werk hebt en jij kan rustig een video vergadering bijwonen zonder steeds gestoord te worden.

 

Een extra slaapkamer

Een dakkapel zorgt voor een extra slaapkamer. Dit is vooral heel handig wanneer jouw kinderen groter worden en ieder een eigen kamer willen hebben. Een kamer op de zolder zal heel gewild zijn vanwege de privacy. Het is dan ook aan te raden om een dakkapel te overwegen wanneer je ruimer wil gaan wonen vanwege de kinderen. Een dakkapel zal namelijk een stuk goedkoper zijn en daarnaast hoef je niet van omgeving te veranderen.

 

Waar je aan moet denken

Bij de bouw van een dakkapel moet je er wel aan denken dat de gemeente eisen stelt aan een dakkapel. Zo mag deze doorgaans niet aan de straatkant gesitueerd zijn. Het straatbeeld mag namelijk niet worden aangetast. Daarnaast moet de dakkapel uiterlijk gelijk zijn aan andere dakkapellen die op woningen bij jou in de straat zijn gebouwd. De welstandscommissie van de gemeente kan vragen om bouwtekeningen voor een dakkapel mag worden gebouwd. Komt er een dubbele dakkapel, dan zal je in de meeste gevallen een omgevingsvergunning moeten aanvragen.

Dakalux dakkapellen

Kies voor kwaliteit en ga voor een Dakalux dakkapel. De Dakalux dakkapellen zijn toonaangevend in kwaliteit en betrouwbaarheid. Net als de Velux dakkapellen zijn de Dakalux dakkapellen van een merk, en dat verschil is niet alleen zichtbaar, maar ook merkbaar.

 

Gerelateerde artikelen

Moet ik me voorbereiden voor het laten plaatsen van een dakkapel?

Acrylaat en de mogelijkheden

Contactlijm voor de professional