TAEC
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij huren?

Ga jij voor het eerst een huis of appartement huren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een paar zaken. Een eigen plekje kan een hele uitdaging zijn en eist veel verantwoordelijkheid. Welke kosten komen kijken bij het huren van een huis of appartement? Wij hebben de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje gezet.

Maar eerst…

Wanneer je je eigen huurwoning hebt ga je te maken krijgen met vaste lasten. Veel van deze services zul je nog moeten afsluiten als je gaat verhuizen. De allerbelangrijkste zijn Gas, Water en Elektriciteit. Hiermee kun je licht, verwarming en water gebruiken. Dit is dus echt noodzakelijk om goed te regelen. Daarnaast moet je een Tv en Internet contract afsluiten zodat je thuis kunt werken aan school, werk of andere zaken. In het begin van het huren zal je te maken kunnen krijgen met borg en/of servicekosten. Houd hier rekening mee. Jaarlijks zul je ook te maken krijgen met jaarrekeningen van de gemeente of je energiemaatschappij. Vaak kun je van tevoren al een berekening maken van hoeveel dit ongeveer zal zijn. Daarnaast is het praktisch, maar geheel optioneel om een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee voorkom je na inbraak of brand dat je zonder geld zit voor vervangende producten. Let er op of je woning gestoffeerd of gemeubileerd is. In het eerste geval moet je rekening houden met aanschaf van meubels. Online kun je gemakkelijk verzekeringen en services met elkaar vergelijken om zo de goedkoopste optie te vinden.

Het echte werk

Nadat je al het voorwerk hebt gedaan en de nodige verzekeringen en contracten hebt afgesloten is het dan nu tijd om echt te gaan wonen. Als je alleen gaat wonen moet je rekening houden met alle verantwoordelijkheden die jij nu op je neemt om jezelf te onderhouden. Heb je nog geen huurwoningen gevonden maar ben je wel zoekende? Dan is het verstandig om online te zoeken op bijvoorbeeld huurwoningen Schiedam als je daar een woning zoekt. Vaak komen er dan meerder websites met huurwoningen ter beschikking. Alvast veel succes en plezier met deze grote stap in je leven!

 

https://www.huurstunt.nl/huren/schiedam/

Gerelateerde artikelen

Wel of niet een zonnetje in huis? Shutters Breda

Myron Koops ‘nieuwe’ vriendin Enzo Knol

Hoe maak je digitale werkinstructies?