TAEC
Image default
Vakantie

Waarom de caravan stallen in een caravanstalling?

Wanneer de vakantie voorbij is, zal er weer een plekje moeten worden gevonden voor de caravan of camper. In de meeste gevallen kan een caravan of camper niet thuis in de garage of op de oprit blijven staan. Er is simpelweg niet genoeg ruimte hiervoor of je wil het kostbare voertuig niet bij je thuis hebben staan in verband met kans op inbraak. Veel mensen verplaatsen hun caravan of camper daarom naar een officiële caravanstalling of camperstalling. Dit is een bij BOVAG aangesloten stalling speciaal voor caravans en campers waar eigenaars hun voertuig veilig kunnen stallen tijdens de winter of andere periodes waarin zij de caravan of camper niet gebruiken.

Wat zijn de voordelen van het stallen in een stalling?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een caravanstalling boven bijvoorbeeld het stallen van de caravan op het terrein van een kennis of in uw eigen garage. De eerste reden is natuurlijk de veiligheid. Een officiële stalling voor caravans bevindt zich vaak op een omheind terrein met een alarmsysteem en camera’s. Dit biedt extra bescherming tegen inbraak en vandalisme. Daarnaast is het terrein bijna altijd goed verlicht, zodat het ook in het donker gemakkelijker is om de caravan in de gaten te houden.

Een ander voordeel van een caravan- en camperstalling is dat de caravan of camper volledig droog en beschut tegen weersinvloeden kan worden gestald. Dit beschermt het voertuig tegen bijvoorbeeld vochtschade, die snel tot schimmelvorming kan leiden. Daarnaast is een camperstalling meestal voorzien van een elektriciteitsaansluiting, waardoor de camper tijdens het staan ook opgeladen kan worden. Handig als je een elektrische camper hebt, de accu kan altijd worden opgeladen.

Openingstijden

Een caravanstalling is vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Dit betekent dat je altijd bij je caravan kunt, zelfs als het midden in de nacht is. Bij een officiële caravanstalling hoef je je geen zorgen te maken over openingstijden, parkeerwachten of andere beperkingen. De stalling is het hele jaar geopend.

De kosten van het stallen van een caravan in een stalling

De kosten voor het stallen van de caravan of camper in een stalling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het terrein, de ligging en het aantal voorzieningen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de verschillende opties voordat je een stalling boekt, zodat je ervoor kan zorgen dat je de stalling kiest die het beste bij je wensen past.

https://www.topstallingen.nl/