TAEC
Image default
Internet

Waarom een Venta airwasher?

Heeft u in de winter last van hoofdpijn, concentratieproblemen, droge huid, droge ogen of bent u voortdurend verkouden? Deze symptomen komen vaak voor wanneer u in huis de verwarming hoog heeft staan. De verwarming droogt de lucht sterk uit. Een Venta airwasher zorgt ervoor dat u gewoon de verwarming aan kunt zetten, maar geen droge lucht in huis heeft.

Hoe komt de lucht zo droog?

De lucht in jouw kamer bestaat gedeeltelijk uit waterdamp. Wanneer de lucht warm is kan er meer water in zitten dan in koude lucht. In de winter is het een stuk kouder dan in de zomer, er zit dus minder waterdamp in de lucht. Dit betekent dat de lucht droger is. Wanneer je in de winter de lucht opwarmt met een verwarming, wordt de lucht wel warm, maar komt er geen extra vocht in de lucht. Hierdoor ontstaat droge lucht.

Is droge lucht een probleem?

Het grootste probleem met droge lucht zit in je longen. Wanneer je droge lucht inademt kunnen je longen minder zuurstof opnemen. Hierdoor is er minder zuurstof beschikbaar voor je lichaam. Het gevolg is een droge keel wat resulteert in een droge hoest op keelpijn.

Hoe werkt een Venta Airwasher?

Een Venta airwasher zorgt voor de perfecte luchtbevochting door koud water verdamping. In de Venta airwasher neemt de droge lucht vocht op. Vervolgens wordt de goede lucht weer door de kamer verspreid. Dit resulteert in een schone, frisse, maar vooral gereinigde lucht in uw huis.

Wat nog meer?

De Venta airwasher zorgt er niet alleen voor dat alle droge lucht verdwijnt. Het haalt ook bacteriën, vuildeeltjes en allergenen uit de lucht. Het mooie hiervan is dat dit allemaal geruisloos gebeurt!

Let goed op of de Venta airwasher geschikt is voor de ruimte waar u hem gaat plaatsen. Er zijn voor verschillende ruimtes andere modellen verkrijgbaar.