TAEC
Image default
Bedrijven

Waarom ik in mij vrije tijd sloten open kraak

Nee ik ben geen inbreker. Verre van dat zelfs. Ik heb zelfs ergens de hoop dat het beoefenen van mijn hobby mensen meer bewust maakt van de kwetsbaarheden van veel sloten.

Voor mijn idee denken maar weinig mensen echt voor zichzelf. Dit kan ook haast niet anders omdat we het allemaal veel te druk hebben. Wie heeft er nou tijd om over elke beslissing die je neemt eerst onderzoek te doen?

Er zijn elke dag zoveel beslissingen die we moeten maken. Dus vertrouwen we ook op de boordeling van andere mensen. Keurmerken, authoritieve figuren die ons vertellen wat goed is en wat niet. Dit soort middelen kunnen we allemaal gebruiken om ons leven een stukje makkelijker te maken zodat we tijd over houden voor de dingen waar we onze tijd aan willen besteden. Vindt hier een keurmerk expert om je te helpen bij het beveiligen van je woning: 
https://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/expert-inschakelen/vind-een-politiekeurmerk-expert/

 

Blindelings vertrouwen in beveiliging en sloten

Jammer genoeg kunnen we niet altijd blindelings vertrouwen op wat andere mensen ons aanbevelen. Dit is in veel gevallen al bekend maar het geld ook voor beveiliging en hang en sluitwerk.

Zo zijn veel sloten waar we op vertrouwen echt niet zo veilig als dat we denken. Sommige sloten kunnen echt heel makkelijk open gemaakt worden. En dit terwijl ze wel voldoen aan een skg keurmerk. Dit komt omdat er vaak kosten kunnen worden bespaard wanneer er minder energie hoeft worden gestoken in de kwaliteit van producten. Zoals wat voor soort metaal of zelfs het ontwerp van een slot.

 

Lockpickers en sloten krakers

Lockpickers zijn mensen die het leuk vinden om dit zelf te ondervinden. Mensen die het leuk vinden om het geen dat iedereen als vanzelf sprekend vindt. Om dat juist tegen te gaan en om dit zelf te onderzoeken. 

Door zelf op onderzoek te gaan kun je dingen ontdekken die ja anders nooit had kunnen voorstellen. Zelf lockpick ik al een paar jaar en het verbaast me echt hoeveel sloten er wel niet te openen zijn met simpele standaard lockpick technieken.

https://www.youtube.com/watch?v=RfdrxG-CACY