TAEC
Image default
Bedrijven

Waarom is loopbaancoaching belangrijk?

Wat is loopbaancoaching?

Er zijn maar weinig dingen tijdens het leven waarin u zoveel tijd steekt als in uw loopbaan. Dat is, uitgaande van een gemiddelde, een tijdsduur van zo’n 70.000 uur. Daarom is het belangrijk dat u met plezier de werkzaamheden uitvoert. Toch is het mogelijk dat u op een punt komt dat u een carriereswitch wil maken. Een carriereswitch moet u niet ondoordacht doen. Het is verstandig om, als u in Oss of in de directe omgeving daarvan woont, gebruik te maken van een loopbaancoach Oss. Ook kan een loopbaancoach Oss u helpen om na een ontslag u weer op de rit krijgen om een andere loopbaan op te bouwen

Wat zal een loopbaancoach voor u doen?

Wanneer u gebruik maakt van een loopbaancoach Oss zal hij of zij samen met u nagaan wie u bent, wat u kunt en daadwerkelijk wilt. De loopbaancoach zal met u kijken hoe u het nieuwe doel kunt bereiken. Na meerdere malen een intensief gesprek te hebben gehad, zult u erachter komen welk werk het beste bij u past en hoe u dat kunt realiseren. Een loopbaancoach zal zoveel mogelijk de cliënt zijn toekomstige werkzaamheden zelf laten ontdekken.

Wat doet een loopbaancoach zeker niet?

Een loopbaancoach zal niet ingaan op levensvragen die door zijn cliënt aan de orde worden gebracht. Hij of zij is namelijk geen therapeut. Toch is belangrijk dat u, voordat u gebruik maakt van een loopbaancoach, eerst ervoor zorgt dat u weer positief in het leven staat. Daarom is het mogelijk dat u eerst een of meerdere gesprekken moet hebben met een therapeut, voordat u gaat kijken naar ander werk.

Voor wie is een loopbaancoach belangrijk?

Het is voor iedere vrouw of man, jong of oud en wil werken gebruik kan maken van een loopbaancoach. De meeste personen die een carrière switch willen maken zijn tussen de dertig of veertig jaar. Over het algemeen zijn er evenveel vrouwen als mannen die van werk willen veranderen en daarvoor gebruik maken van een loopbaancoach. Ook personen die arbeidsongeschikt of werkeloos zijn, kunnen, als ze aan het werk willen, gebruik maken van een loopbaancoach. Door met de coach samen te werken zult u gericht werk zoeken wat u graag zult doen.

Gerelateerde artikelen

Waarom ik in mij vrije tijd sloten open kraak

Maak de donkere decemberdagen gezellig met de fairybell

Afvallen met behulp van verse gember?