TAEC
Image default
Rechten

Hoe vind ik een advocaat?

Voor het vinden van de beste advocaat voor jouw zaak, is het belangrijk dat de advocaat over deskundigheid beschikt waarin het juridisch geschil zich in afspeelt. Het is dus zaak om voordat je een advocaat benaderd, je goed in te lezen waarin het juridisch geschil zich afspeelt. Op de website van de betreffende advocaat of het kantoor vind je de rechtsgebieden waarin hij of zij actief is. Naast de juiste specialisatie van de advocaat is het net zo belangrijk dat je een goede klik met de advocaat hebt. Immers de advocaat staat aan jouw zijde en zal proberen jouw rechten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen, waardoor een eerlijke en transparante samenwerking met je advocaat erg belangrijk is. Middels, een vaak gratis telefoongesprek, kan je vervolgens kennismaken met de advocaat en je zaak voorleggen. Zodoende zal de advocaat je adviseren over de te nemen stappen, een inschatting maken van de kosten. Vervolgens kun je besluiten om de advocaat in dienst te nemen of op zoek te gaan naar een advocaat.

Belangrijke onderdelen voor het vinden van een advocaat

Waar voor de ene rechtzoekenden een goede klik belangrijk is, zal de ander meer waarde hechten aan ervaring van de advocaat binnen het rechtsgebied of misschien wel het uurtarief. Naast ervaring, een goede klik en uurtarief, kan je ook je keuze maken gebaseerd op ervaring in soortgelijke zaken, de kansinschatting, of de advocaat is aangesloten bij een specialisatievereniging en in welke regio de advocaat actief is. Een advocaat die aan de andere kant van Nederland gevestigd is, is natuurlijk niet bevorderlijk, zeker gezien dat de meeste advocaten reistijd factureren. Het kiezen voor een advocaat uit jouw regio, mits deze natuurlijk over de juiste deskundigheid bezit, heeft de voorkeur. De laatste jaren focussen veel advocaten zich specifiek op één of maximaal een aantal rechtsgebieden. In het verleden trof je meer ‘allround’ advocaten, waardoor dit ten koste kon gaan van de deskundigheid. Een goede tip is dus om een advocaat te vinden die gespecialiseerd is en ervaring heeft in het rechtsgebied of specialisme waarin jouw zaak of juridisch geschil zich afspeelt.

Advocatenkantoren.nl als tool om de beste advocaat te vinden

Je kunt voor het vinden van een advocaat het internet raadplegen of gebruik maken van je kennissenkring. Een ander alternatief is het gebruik van een advocaat zoekmachine, zoals Advocatenkantoren.nl. Hier kan je eenvoudig opgegeven waarin je zaak zich afspeelt en in welke regio je een advocaat zoekt. Vervolgens worden uitsluitend advocaten getoond die zich hebben gespecialiseerd in het betreffende rechtsgebied en actief zijn in de gekozen regio. Zodoende krijg je direct een overzicht van de advocaten, welke je vervolgens kunt vergelijken op tarief, specialisatie, ervaring en bereikbaarheid. Elke aangesloten advocaat heeft een uitgebreid profiel met daarin informatie over de werkgebieden, ervaring en uurtarief. Alle vertoonde advocaten staan ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Via Advocatenkantoren.nl kan je direct contact leggen met de gekozen advocaat. Dus heb je een juridische vraag of zaak binnen bijvoorbeeld het ondernemingsrecht, vastgoedrecht, arbeidsrecht of strafrecht?Advocatenkantoren.nl heeft als voordeel dat je overzichtelijke en snel de juiste expert voor je zaak kan vinden.