TAEC
Image default
Bedrijven

Waarom worden roestvrijstalen tanks gemaakt

Om opslagtanks van hoge kwaliteit te produceren, kiezen ze bij HenF Lichtenvoorde alleen voor roestvrij staal Andere benamingen zijn “Stainless Steel” in het Engels en “Inox” van het Franse inoxydable (=roestvrij). Het is belangrijk op te merken dat roestvrij staal – zoals vaak wordt aangenomen – niet noodzakelijk roestvrij is. Het materiaal is goed bestand tegen corrosie en dus zeer roestvrij.

Eigenschappen van roestvrij staal

Roestvast staal is een hooggelegeerd staal, omdat verschillende materialen worden gemengd om bepaalde eigenschappen te verkrijgen. Het meest voorkomende type roestvast staal is dat met een zogenaamde austenitische structuur. Roestvrije staalsoorten worden gevormd uit een legering (mengsel van metalen) van bepaalde hoeveelheden ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Afhankelijk van de gewenste eigenschappen kunnen ook andere metalen worden toegevoegd.

De toevoeging van nikkel en chroom bijvoorbeeld maakt het materiaal bewerkbaarder, sterker bij hoge temperaturen en roestbestendiger. Wanneer het chroom in contact komt met zuurstof, vormt zich een “oxidehuid”. Dit is een onzichtbare laag die het onderliggende metaal beschermt tegen roestvorming, wat leidt tot een hoge corrosiebestendigheid.

Een tank ontwerpen

Voor rvs tankbouw bent u aan het goede adres bij HenF Lichtenvoorde. Zij hebben klanten in diverse nichemarkten in de levensmiddelenindustrie, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie. Elke bedrijfstak heeft zijn eigen behoeften en kenmerken van producten en processen. Zij reageren op de best mogelijke manier om de communicatie te vergemakkelijken.

Het begint allemaal met het juiste tankontwerp. Nadat een offerte definitief is, beginnen hun ingenieurs met het ontwerp van de tank. In nauw overleg met hun klant ontwerpen ze de tanks tot in het kleinste detail. Hun bedrijf werkt met gecertificeerde lassers. Rvs tankbouw vervaardigt de producten altijd volgens specificatie, wat een kosteneffectief ontwerp, een lange levensduur en de laagst mogelijke onderhoudskosten garandeert.

Denken en adviseren

Met hun uitgebreide ervaring en deskundigheid in een groot aantal sectoren denkt rvs tankbouw graag met u mee. Zij j kunnen u bijvoorbeeld adviseren over de efficiënte dimensionering van tanks, complexe procesvaten en reactoren, verwarming of koeling, verwerking voor hygiënische doeleinden of het juiste roerwerk.

https://www.henf.nl/