TAEC
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom genieten mensen van het induwen van bubblewrap?

Je kent het vast wel… Je krijg een bestelling binnen dat verpakt is in bubblewrap. Meteen voel je de neiging om de luchtbubbeltjes kapot te duwen met je vingers. Als jij deze neiging niet hebt, heeft iemand anders in jouw omgeving dat vast wel. Maar waar komt deze neiging tot het kapotmaken van de luchtbubbeltjes vandaan? In deze blog vertellen we er meer over!

Bubblewrap laten knallen helpt om van spierspanning af te komen

Een verklaring voor het laten knallen van bubblewrap kan zijn dat het een manier is om van spierspanning af te komen. Door het induwen van de luchtbubbeltjes ontspannen je spieren. Dit zorgt ervoor dat je op dat moment even minder stress ervaart. Dit wordt als prettig ervaren door de meeste mensen, daarom hebben veel mensen de neiging om alle luchtbubbeltjes kapot te maken voor ze weer gewoon verder gaan met de dag.

Stiekem

Een andere verklaring voor het induwen van de luchtbelletjes is dat het een ondeugend gevoel geeft. Vaak mag het niet (denk maar aan ouders die kinderen verbieden om de bubbeltjes in te drukken), dus wordt het extra spannend om het juist wél te doen. Het is niet de bedoeling om de bubbeltjes te laten knappen, dus geeft het een ondeugend en bevredigend gevoel als je het wel doet. Het induwen van de bubbeltjes zorgt voor een “instant gratification”.  Dit wordt in het Nederlands ook wel snelle bevrediging genoemd. Het geeft een kort maar tevreden gevoel.

https://luchtkussengigant.nl/bubblewrap/