TAEC
Image default
Electronica en Computers

Wat heb je aan een VPN verbinding?

Wat is VPN?

VPN betekent Virtual Private Network, in het Nederlands is het virtueel particulier netwerk.VPN biedt een hogere mate van bescherming en privacy terwijl je op internet surft. Wat het simpel gezegd eigenlijk doet is dat wanneer je ergens op inlogt met VPN dat mensen je IP adres niet zien. Ook haalt het blokkades van websites af op bijvoorbeeld scholen of bibliotheken.

 

 

Voordelen

Naast beter bescherming op internet helpt het je ook om toegang te krijgen tot elke online server die je maar wilt, bijvoorbeeld als je in Amerika zit, kan je gewoon verbinding krijgen met het Nederlandse internet, TV of wat je maar wilt.

Ben je echt volledig beschermt?

Je bent nooit echt volledig anoniem en beschermt, wel zorgt het ervoor dat je gevoelige informatie niet zichtbaar of te telen is voor de verkeerde mensen. Door je internetgedrag te maskeren zorg je ervoor dat de overheid en je internetprovider je surfgedrag niet kunnen volgen.
Dan komen we nu bij het stuk waarom je niet helemaal anoniem bent. Als je VPN inschakelt, loopt al je internetverkeer en internetgedrag door hun database heen. Dus als je een relatief onbekende of een relatief onbetrouwbare VPN aanbieder hebt, loop je de kans dat je als nog niet veilig bent. Gelukkig zijn de meeste wel te vertrouwen.

De beste VPN

Het is niet makkelijk om aan te geven wat de beste VPN. Het ligt er namelijk maar net aan waarovor je de VPN gaat gebruiken. Voor geoblokkades op te heffen, voor meer privacy, bij het gebruik op openbare WIFI en zo zijn er nog tientallen toepassingen. Toch hebben we geprobeerd om een algemeen lijstje van met de beste VPN verbindingen voor u samen te stellen. Vele VPN verbindingen kunt u 30 dagen gratis uit proberen dus is het toch nie helemaal naar u zin dan heeft u er in ieder geval niet voor hoeven te betalen!