TAEC
Image default
Beauty en verzorging

Wat is botuline toxine?

Botuline toxine, wat is dat? Dit is de officiële benaming voor botox. Van botox heeft vrijwel iedereen wel eens gehoord, maar er bestaat nog veel onduidelijkheid over het middel. Botuline toxine kan ervoor zorgen dat je gezicht er jonger uit komt te zien. Dit komt doordat het middel in staat is om rimpels te verhelpen/verminderen.

 

Overweeg je zelf om een botox behandeling te ondergaan? Of ben je simpelweg benieuwd naar het middel dat door menig BN’er gebruikt wordt? Lees dit artikel dan eens aandachtig door! Hieronder hebben we namelijk alles over dit middel voor je uitgelegd. Zo weet je straks precies wat botuline toxine is, en kun je eventueel beslissen om zelf een behandeling te ondergaan.

Waar komt botuline toxine vandaan?

Botox is een natuurlijk middel, een eiwit om precies te zijn. Het eiwit wordt geproduceerd door Clostridium botulinum, een bacterie. Het eiwit werkt in op je zenuw en zorgt ervoor dat deze geen signalen meer af kunnen geven naar een spier. Dit zorgt ervoor dat de spieren volledig ontspannen en dat sommige rimpels minder kunnen worden met botox. Botuline toxine is ook een lange tijd in de geneeskunde gebruikt, onder andere om spiertrekkingen tegen te gaan. Tegenwoordig wordt een behandeling met het middel vooral gebruikt om het uiterlijk te verbeteren.

Hoe wordt een behandeling uitgevoerd?

Botuline toxine wordt in het lichaam (in een spier) gespoten door middel van injecties. Uiteraard gebeurt dat niet op een willekeurige plek, maar zeer gericht. Op die manier stoppen alleen de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor de rimpels ermee. De behandeling doet niet veel pijn en is ook vrij snel voltooid. Van een lange herstelperiode is geen sprake. De meeste mensen kunnen de kliniek weer verlaten om direct hierna bijvoorbeeld te gaan shoppen. Het is dus zeker geen serieuze ingreep. Een gedeelte van de cliënten heeft wel last van een ietwat gezwollen huid. Wanneer je hier last van krijgt, is het verstandig om de huid even te verkoelen.

Hoe lang blijven je rimpels weg na de behandeling?

Nadat je een botox behandeling bent ondergaan, duurt het ongeveer twee weken voordat het middel optimaal werkt. De rimpels zullen dan echt een stuk minder goed zichtbaar zijn. Botox is overigens niet permanent. Dat maakt de behandeling wel iets laagdrempeliger. Na verloop van tijd zullen de rimpels dus ook weer terugkomen. Vrees echter niet, want dit is een kwestie van maanden. Na ongeveer vijf maanden is je gezicht weer zoals voorheen. Dan kun je er dus voor kiezen om een nieuwe injectie te nemen.

Het vinden van een goede kliniek

Als je botuline toxine wil laten injecteren, is het belangrijk om dit aan een goede kliniek over te laten. Er zijn veel klinieken te vinden waar je deze behandeling kunt ondergaan. Controleer altijd even wat voor ervaringen anderen met een bepaalde kliniek hebben gehad. Dit doe je gemakkelijk door de bedrijfsnaam te googelen. Je ziet in de zoekmachine dan een bedrijfsprofiel staan, waar mensen ook een beoordeling kunnen plaatsen. Is de gemiddelde beoordeling goed? Dan is de kans groter dat je met een professioneel bedrijf te maken hebt.