TAEC
Image default
Woning en Tuin

Geen budget voor een gietvloer? Neem een vloercoating

Als jij gek bent op het uiterlijk van een gietvloer, maar hier eigenlijk niet voldoende budget voor hebt, dan is een vloercoating een goede keuze. Ook als je graag een vloer wilt hebben met alle uiterlijke kenmerken van een gietvloer, maar die wat minder permanent is, dan kan een coating een uitkomst bieden. Je krijgt dan een vloer die lijkt op een gietvloer, maar die dunner en goedkoper is, die sneller kan worden gelegd en die ook minder lang meegaat. Dat kan in sommige situaties een uitstekende oplossing bieden en een vloercoating is dan soms ook een uitstekend alternatief voor, bijvoorbeeld, een polyurethaanvloer of een epoxyvloer.

 

Wat is een vloercoating precies?

Een vloercoating is een dunne laag die over je huidige vloer wordt aangebracht. Het bestaat uit een kunstharslaag met daaraan een kleur toegevoegd. Het is een waterdichte beschermlaag van minder dan 1 millimeter dik en is binnen een paar dagen geplaatst. Een coating is geen nieuwe vloer, maar eerder een beschermlaag waarmee je een huidige vloer nieuw leven inblaast. Daarom is het ook ideaal voor renovaties. Je kunt kiezen uit een groot aantal kleuren met een matte-, glanzende- of zelfs transparante afwerking. Het uiterlijk heeft veel weg van een echte gietvloer, maar de levensduur is veel minder lang. Je kunt het vergelijken van een goedkopere en minder permanente versie van een gietvloer waarmee je je huidige vloer direct volledig renoveert en beschermt.

 

De voordelen van een coating op je vloer

Er zijn voordelen verbonden als je kiest voor een vloercoating. We hebben deze voor je op een rijtje gezet, zodat je je van de beide kanten van de medaille bewust wordt.

 

  • Het plaatsen van een vloercoating neemt maar 2 dagen in beslag en geen week, zoals bij een gietvloer wel het geval is.

  • Een coating is daarom ook goedkoper dan een gietvloer.

  • Het is naadloos, strak en egaal, net als een echte gietvloer.

  • Daarom is het ook onderhoudsarm, vloeistofdicht en slijtvast.

  • Je kunt een vloercoating laten aanbrengen op de meeste soorten ondergronden, maar je kunt het ook gebruiken om een beschadigde huidige gietvloer mee te renoveren. Het is slechts 1 millimeter dik.

  • Alle kleuren zijn mogelijk en je creëert een volledig nieuwe vloer.

  • Een vloercoating is slechts een tijdelijke beschermlaag van je huidige vloer. Zware belasting is niet mogelijk en slijtage begint al na 5 jaar. Het is dus uitermate geschikt om te gebruiken als tijdelijke oplossing.

 

Wel of niet voor een coating kiezen?

De uiteindelijke keuze is uiteraard aan jou. Wil je het uiterlijk van een gietvloer nabootsen, maar niet de rekening, dan is het een prima alternatief. Ook als je een mooie maar tijdelijke oplossing nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je de ruimte een aantal maanden gaat verhuren, is het een uitstekend idee. Daarna kun je het weer probleemloos bedekken met een andere vloerbekleding.