TAEC
Image default
Electronica en Computers

Wat is een e-sigaret?

De elektronische sigaret, ook wel ‘e-sigaret’,  ‘vaper’ of een ‘e-smoker’ genoemd, staat al jaren bekend als dé vervanger van de normale tabaksigaret. Maar wat is een e-sigaret en hoe werkt het nou eigenlijk?

De e-sigaret is een elektronisch apparaat waarin een door jouzelf gekozen vloeistof wordt verdampt wanneer je eraan zuigt. Het is bijna hetzelfde proces als bij de traditionele tabak, maar bij de e-sigaret is er geen sprake van verbranding, maar verdamping en kun je er zelf voor kiezen of je dat met nicotine wilt of zonder.

Hoe werkt een e-sigaret?

De e-sigaret komt in twee varianten namelijk met een batterij of met een accu. De meest voorkomende variant is echter de accu (oplaadbare batterij). Deze batterij kun je simpel opladen door aan te sluiten via een usb-aansluiting op een laptop of computer. Wanneer de e-sigaret genoeg is opgeladen zorgt de batterij/accu ervoor dat wanneer je de knop indrukt, de hitte de vloeistof verdampt. Ook zijn er varianten e-sigaretten waarbij je enkel aan de zogenoemde ‘driptip’ kunt zuigen en geen knop hoeft in te drukken om de e-sigaret te activeren.

De bekendste e-sigaret soorten

Anno 2020 is het aanbod van de e-sigaretten enorm breed. Zo zijn er al tientallen soorten merken en binnen die merken zijn er weer verschillende modellen. De meest bekende soorten zijn:

Wegwerp e-sigaret

De wegwerp e-sigaret wordt in veel winkels verkocht als een wegwerp POD. Het is een smallere variant van de ‘normale’ e-sigaret en kan niet worden bijgevuld. Wanneer de batterij of de vloeistof op is zul je de e-sigaret moeten weg doen. Vandaar de naam wegwerp E-sigaret.

E-shisha pen

De e-shisha pen is een e-sigaret die je kunt kopen in verschillende smaken. Het bijzondere aan de e-shisha pen is dat er geen tabak en doorgaans geen nicotine of teer in zit. De e-shisha pen is dan ook enkel bedoelt om de door jou gekozen smaak te proeven.

Hybride e-sigaret

De hybride e-sigaret staat beter bekend als de POD e-sigaret. De e-sigaret werkt met vervangbare cartridges, maar kunnen ook bijgevuld worden met e-liquid. Dit systeem noemen ze het POD systeem. Door het eenvoudige gebruik is de hybride sigaret een uitstekende eerste elektrische sigaret, dit omdat ze vaak klein en makkelijk mee te nemen zijn.

Eerlijke informatie over de e-sigaret

Alle e-sigaretten en e-liquids vallen sinds 2016 onder de tabaks- en rookwarenwet. Er zijn dan ook veel regels waar je als roker zijnde rekening mee moet houden. Ben jij benieuwd naar wat voor regels dit zijn? Neem dan eens een kijkje op VapeNews dit is de plek voor eerlijke en genuanceerde informatie over de e-sigaret.